Не користуйся послугами російських банків! Кампанія бойкоту триває.

Продовжуючи кампанію бойкоту російських товарів, що вже встигла набрати популярності серед українців, активісти Громадянського руху «Відсіч» взялися за російські банки. Цього ніяк не очікувала адміністрація Сбербанку Росії, ВТБ-банку та Альфа-банку, що виявилося у вкрай знервованій поведінці працівників указаних установ. Зокрема, до активістів, що втілювали своє конституційне право на вільне поширення інформації, вийшов недружелюбний адміністратор центрального відділення ВТБ-банку, що на Хрещатику 4/7, і спробував вихопити з рук журналіста відеокамеру. Як відомо, такі дії класифікуються Кримінальним кодексом України як перешкоджання журналістській діяльності. Дивно, що згаданий пан, який не побажав відрекомендуватися, не знає цих законодавчих норм, маючи за плечима 25-річний стаж роботи у правоохоронних органах.

Переплутавши ще кілька очевидних понять і щиро вважаючи, що для перебування поряд із будівлею банку, громадяни України мають отримати якийсь дозвіл, адміністратор ВТБ-банку таки викликав міліцію. Невдовзі прибувши, представник правоохоронних органів отримав від активістів свідчення про відсутність будь-яких порушень законодавчих норм та відмову від дачі пояснень згідно із ст. 63 Конституції України. Прихопивши на пам’ять листівку, міліціонер поїхав з місця хибного виклику.

bank6

Однак, як виявилося, адміністрація вищевказаних російських банків на цьому не заспокоїлася і викликала працівників охоронної фірми «ВЕНБЕСТ». На їх вимогу охоронці спершу намагались завадити поширенню листівок під кожним із банків, але поспілкувавшись з молодими людьми, та почитавши листівки, ввічливі охоронці, відверто зізналися, що не розуміють, навіщо їх викликали.
bank1

bank2

bank3

На відміну від працівників, клієнти російських банків, реагували на листівки із жвавою зацікавленістю і схваленням. Мали місце навіть спонтанні, але добрі подружні суперечки. Так, туристка з Москви відреагувала на листівку вигуком:

–  Что Вы мне такое даете?! Это же мой родной банк!

А її чоловік родом із Запоріжжя думав інакше:

–  Я с ними, ты поняла? Я серьезно!

Відзначилися гумором навіть громадяни Росії, які просили сфотографувати їх і головним символом кампанії – «зубатими матрьошками».

bank4

bank5

Джерело: “Вставай і дій!”

2 Comments

  1. Что-то я ничего не понял. Какой-то урод напал на улице на людей, а приехавшая по вызову этого урода милиция лишь заявила, что к потерпевшим она претензий не имеет?!

    А почему люди не заявили этому милиционеру о нападении? Ведь, как минимум, действия урода должны квалифицироваться как хулиганство!

    А потом удивляемся, что у нас страна такая…

Los comentarios están cerrados.