США застерігають українську владу від застосування сили проти мітингувальників у Києві

завантаженняСполучені Штати застерігають українську владу від застосування сили проти мітингувальників у Києві і попереджають про серйозні наслідки для двосторонніх стосунків в разі розгону Євромайдану.

Про це в інтерв’ю українській службі “Голосу Америки” заявив посол США в Україні Джефрі Пайєтт.

“Для Сполучених Штатів свобода висловлюваня, свобода слова і свобода преси — фундаментальні принципи. Ми постійно повторюємо, що це наш найвищий пріоритет. Повага до цих цінностей — одна з основ наших стратегічних двосторонніх взаємин. Відхід від цих принципів матиме серйозні наслідки”, – заявив дипломат.

Джефрі Пайєтт також сказав, що українська влада проінформована про позицію Сполучених Штатів:

“Ми дуже чітко пояснили і публічно, і особисто, що демонстрації які відбувалися цього тижня — це позитивний факт, який свідчить про силу демократії в Україні, і його необхідно поважати”.

“Ще раз наголошую, ми переконані, що маніфестації громадських активістів, які вже тиждень відбуваються в Києві та по всій країні — дуже позитивний знак для майбутнього української демократії. Це позитивний знак міцності громадянського суспільства України, і це позитивний знак для президента Януковича, що його адміністрація не допустила значних проявів насильства. І дуже важливо й надалі дотримуватися цього принципу”.

Дипломат також засудив напади на працівників мас-медіа, які сталися сьогодні в Києві.

“Ми дуже різко засуджуємо напади на журналістів, зокрема й сьогоднішні напади. Це дуже неприємні випадки”, – заявив посол.

4 Comments

Los comentarios están cerrados.