Влада звіріє. В Одесі вночі силою знесли наметове містечко #Євромайдан

Після 8-ї вечора, коли анонсовані на день мітинги вже пройшли, і наметове містечко готувалося до ночівлі стало відомо, що суд знову, прийняв ухвалу про відкриття справи (попри те, що вже прийняв рішення 2 дні тому)  щодо обмеження права  на мирні збори:

Ось ця ухвала:

“Адмінпозов” міськради сам по собі  є унікальним документом, який точно варто зберігти для історії:
pozov_01

pozov_02

pozov_03
pozov_04

pozov_05

pozov_06

pozov_07

Підставою для складання цього феєричного документу стали ще три не менш цікаві документи – два з них є заявами від різних організацій, які текстово є повними близнюками, хіба  що у потужної організації пауерліфтерів не знайшлося власного бланку:

“Європейська партія України”, щоправда, додумалася в заяві все ж таки написати, що вона не проти підписання Угода, а за, але в іншому заява (як несподівано!) фактично дублює дві попередні:

Далі, як то вже традиційно в Одесі – суд розпочався ближче до опівночі, і тривав майже до 3-ї ранку.

У суді начальник юридичного департаменту Одеської міськради Олександр Іщенко смалив напалмом:

«Я вважаю, що тільки заборона будь-яким особам проводити мітинги забезпечить спокій громадян і сталий розвиток міста».

«Я вважаю, що постанова Президії Верховної Ради СРСР в частині встановлення термінів повідомлення про масові акції є чинною».

Повний текст постанови:

rishennya-1 rishennya-2 rishennya-3 rishennya-4 rishennya-5 rishennya-6 rishennya-7

Тим часом біля опівночі журналістка Валерія Івашкіна помітила поблизу наметового містечка групу “тітушок”.

Штурм наметового містечка розпочався приблизно о 5-й ранку:

Більше відео про знос містечка

Інформація про штурм
Від Валерії Івашкіної:

Больше сотни милиционеров окружили площадь вокруг Дюка. Жителям палаточного городка зачитали решение суда. После этого неизвестные, судя по виду и запаху, бомжи, разгромили палаточный городок. На просьбу остановить их и установить личности милиция не реагировала. Ущерб пока неизвестен.

Від Альони Балаби

25 ноября ранним утром около 05:15 около сотни милиционеров оцепили площадь по периметру возле памятника Дюку де Ришелье. Участникам Евромайдана зачитали решение областного Административного суда.
После чего за ограждение были запущены около 30 человек спортивного телосложения, которые силой смели на своем пути все палатки и флаги и погрузили в грузовик.
Примечательно, что практически в течение всей ночи милиционеры, дежурившие на площади, уверяли, что никакого штурма Евромайдана не будет. Это же обещал начальник юрдепартамента Одесского горсовета Александр Ищенко – истец данного судебного решения по запрету акции, пришедший на Евромайдан буквально за полчаса до штурма.
Участники Евромайдана были готовы к штурму и еще к полночи постарались вывезти всё ценное из лагеря. Палаточный городок был практически свернут, и его участники не оказывали сопротивление милиции – силы были не равными: на 120 милиционеров и три десятка «братков» оставалось 24 участника Евромайдана.
Лидера Демократического Альянса Алексея Черного забрали в автозак вместе с двумя соратниками. По пути в РОВД он был избит из-за того, что попытался снимать всё происходящее на телефон! Милиционеров очень разозлило то, что активисты Евромайдана говорили по-украински!

Внаслідок штурму, троїх активістів #Євромайдану Віталія Устименка, Олексія Чорного та Славу Шкрібляка було затримано та відвезено у Портофранківській райвідділок.

У Олексія Чорного на обличчі помітні сліди побоїв:

Те, що відбувалося, описала на своїй сторінці Валерія Івашкіна:

Только что говорила с ним. Били дубинкой, на теле синяки. Брызнули в лицо слезоточивым газом. Говорит, чуть не задохнулся. Все из-за того, что хотел снять на камеру происходящее. Отдал фотоаппарат другому парню, ему тоже досталось.
Сейчас находятся в Портофранковском райотделе.
На входе отказались регистрировать в журнале помещений, записали на какой-то бумажке. Милиционеры возмущаются, что парни говорят на украинском языке. Говорят, мол, вы не можете быть из Одессы и говорить на украинском.

Нараз хлопці ще знаходяться у відділку.

І останнє на цей момент – повідомлення від активної учасниці подій Вікторії Сибір:

#євромайданодеса розігнали і розібрали хвилин за п*ятнадцять, Слава Шкрибляк, Віталій Устименко, Oleksiy Chornyy вивезли у Портофранківське РОВД, зараз пишуть, що Лешу в автозаці побили, Юлю Чухало один з гопників, що разбирали намет, вдарив по голові та намагався відібрати планшет, нас всіх виштовхали за кільце оточення. Такої швидкої зачистки периметра я ще не бачила – міліція і гопники працювали як єдине ціле.
Сьогодні о 18.00 біля Дюка. Лайкати, коментувати та розшарювати не треба. Треба просто прийти.

========
При підготовці матеріалу було використано інформацію з фейсбук профілів відомих громадських лідерів Вікторії Сибір та Сергія Діброва, журналістів Альони Балаби та Валерії Івашкіної, сайту Думська

Ще публікації по темі:

Дворники под крышей ментов сносили Одесский Евромайдан

Милиция с «братками» силой разогнала Майдан в Одессе (фото, видео)

Бомжи и милиционеры ликвидировали палаточный городок на Приморском бульваре (видео)

Достоинство человека непреложно – обращение священнослужителей христианских Церквей Одессы

Acerca de Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.

2 Comments

  1. Янукович і Партія Дибілів хочуть здати Україну Путіну за мілльярди доларів. Їм насрати на простих людей. Всі вони думають тільки про свій зад. Там нема патріотів, тільки проплачені козли. Там і Українців немає. Як люди сходу можут бути такими байдужими.
    Відмовилися у партії недоумків від асоціації, тому що у Європі відмовилися давати відкат за підписання угоди, а Путім дав Партії руйніників України колосальні гроші, але ж не людям, навіть не жителям східної України. А цим кровососам.
    Майдан не виграє, якщо СХІДНА УКРАЇНА НЕ ПРИЄДНАЄТЬСЯ. Ми єдиними поинні бути.
    Потрібна уся країна, а не її частина.
    Але ж на Сході так промили мізки, що далі нікуди.
    Так жителів саме Східної України Росія масово знищила у 30-х, потім після війни. Менше Західної. І вони ще хочуть туди. Так як Вам своїх дідів і прадідів не шкода??? Це вже просто не по людськи.
    Росія намагається відновити свій імпералізм за рахунок скуповування усього майна країн. Білорусія уся продана. Казахстан під повним контролем. Це добровільно-примусовий Союз.
    Тепер вони хочуть нашу трубу, літакобудування, і цей список безкінечний.
    Як можна віддавати свої голоси партії, яка відверт чхала на Україну. Для нас Вона ненька, а для них спосіб обагатитися. Нинишній презик у прямих ефірах нахиває людей стадом (“Что мне этому стаду сказать” його слова).
    Ми були під росією століттями і століттями страдали. Невже люди, особливо Східної України Ви вважаєте, що зараз шось зміниться??? Це риса яка характерна кожній сильній країні, хто б не прийшов, ніколт не зміниться суть імпералізму.
    ДОЛЯ НАШОЇ КРАЇНИ ПОВИННА ЗАЛЕЖАТИ ВІД ВОЛІ НАРОДУ, А НЕ ВІД РІШЕННЯ ОДНІЄЇ ЛЮДИНИ, ЯКИЙ ОБРАЗИВЯ НА ЄВРОПУ ЧЕРЕЗ ТЕ, ЩО ВОНА ВІДМОВИЛАСЯ ДАВАТИ ВІДКАТ!
    ЛЮДИ, ЖИТЕЛІ СХІДНОЇ УКРАЇНИ ВИ ПОТРІБНІ УКРАЇНІ ПОРА ВЖЕ ВІДКРИТИ ОЧІ І ПЕРЕСТАТИ ГОЛОСУВАТИ ЗА СВОЇХ, А ЗА МАЙБУТНЄ НАШОЇ КРАЇНИ!!!

  2. Перестаньте називати адміністрацію владою. Влада належить народу — *влада це народ*.

Los comentarios están cerrados.