6 членів Конституційної асамблеї демонстративно пішли від Януковича

6 членів Конституційної асамблеї вийшли з неї після силового розгону мирної акції на Майдані Незалежності.

Про це йдеться в їхній спільній заяві, яка є в розпорядженні “Української правди”.

Заяву підписали два віце-президенти Асоціації нардепів Олександр Барабаш та

Володимир Крижанівський, Ігор Когут – голова ГО “Лабораторія законодавчих ініціатив”.

Також від Януковича пішли Микола Козюбра з “Києво-Могилянської академії”, Ігор Коліушко із Центру політико-правових реформ та експерт із центру Разумкова  Микола Мельник.

Усі колишні члени заявили, що у них “завжди були сумніви щодо щирості намірів влади провести легітимну конституційну реформу”.

r1“Останні суспільно-політичні події в Україні перекреслили будь-які сподівання на продовження конструктивної співпраці з владою в рамках діяльності Конституційної Асамблеї”, – заявили підписанти.

Вони мають на увазі відмову від підписання Угоди про асоціацію з ЄС та “цинічну торгівлю стратегічним майбутнім нашої країни”.

“Грубі порушення Конституції, що завжди були притаманні діючій владі, особливо виразно проявилися у брутальному побитті учасників мирної акції протесту у м. Києві 30 листопада”, – заявили експерти.

“Це свідчить про намір влади за будь-яку ціну зберегти своє панування та встановити в країні диктатуру”, – заявили підписанти.

Вони заявляють, “що найбільшу небезпеку для конституційного ладу, для основоположних прав і свобод громадян України становить нинішня влада на чолі з Януковичем”.

Через це підписанти вийшли із Конституційної асамблеї і закликали решту своїх колег зробити те ж саме.

Українська правда