Народна партія Литвина поставила діагноз правлінню Януковича

На сайті народної партії з’явилась ЗАЯВА Політвиконкому Народної Партії у якій зокрема мовиться:

“Народна Партія з тривогою зазначає, що суспільно-політична ситуація в Україні набуває вкрай загрозливого характеру. Очевидним є факт: від політичної кризи країна сповзає до загального громадянського конфлікту. Реальністю стає загроза розколу та сепаратизму, у тому числі й через стравлювання і примушування людей визначитися: з ким вони – владою чи опозицією. Тоді як перші й другі не є уособленням всієї України.
Непідписання угоди України з ЄС про асоціацію – це та іскра, з якої спалахнуло полум’я людського невдоволення загальним станом справ в країні. Тотальне збіднення, корупція, яка стала частиною механізму управління, свавілля контролюючих, фіскальних і правоохоронних органів, неможливість відстояти правду, розгул злочинності, неприпустиме майнове розшарування суспільства, специфічна кадрова політика – це та інше призвело до переростання зневіри і роздратування людей в загальне озлоблення.”

Далі партійці згадують про готовність “головних дійових осіб конфлікту … тягати вінки на можливу майбутню могилу України”, очевидно, маючи на увазі особливі стосунки, які склалися з вінками у найголовнішої дійової особи. В якості рецепту на вирішення кризи партійці пропонують “щоб Верховна Рада України взяла на себе місію всеукраїнського круглого столу, стала ініціатором суспільної дискусії щодо зовнішньополітичного вибору України.” Вочевидь, Народна партія поставила хрест на кар’єрі Януковича, бо “Ми вимагаємо, щоб Верховна Рада України взяла на себе місію всеукраїнського круглого столу, стала ініціатором суспільної дискусії щодо зовнішньополітичного вибору України. І загалом організації нашого державного життя та людського буття. Вона зобов’язана забезпечити публічний розгляд питання щодо причин конфлікту та дій сторін у спробах його розв’язання з відповідними адекватними рішеннями, обов’язковими для Кабінету Міністрів України.” Також Народна партія підтримала проект Постанови Верховної ради  у якому партія вирішила “Рекомендувати Президенту України прийняти рішення про відставку Кабінету міністрів України і провести консультації з Верховною Радою України щодо складу нового уряду. За їх результатами запропонувати Верховній Раді України кандидатуру на посаду Прем’єр-міністра України.”

Чи дослухаються основні політичні гравці до закликів Литвина – питання риторичне. Однак сама заява – знаменна, бо показує, що до людей, яким зовсім непогано жити в Україні ( і поза Україною теж), доходить розуміння, що “щось в цьому Дацькому королівстві не так.”

Майдан-інформ

2 Comments

Los comentarios están cerrados.