У Тернополі погрожують організації,яка підтримує #Євромайдан

Рустам_КиївКримінальне провадження відкрили на одну з найактивніших громадських організацій Тернополя – ГО “Файне місто”. Сумніви у правоохоронців викликали деталі реалізації спільного проекту ГО із Благодійним фондом Богдана Гаврилишина ще у 2012 році.

– Отримав 17 грудня повістку в міліцію на 17.00, – розповідає Рустам Ергешов – голова молодіжної громадської організації. – Написав заяву на прохання перенесення процесуальний дій на три дні. Причина – пошук правозахисту, згідно із п. 2 ч. 1 ст. 66 КПК України. У відповідь почув від слідчого погрози, що може бути, якщо я не з’явлюсь. У його голосі було явне невдоволення.

Нагадаємо, «Файне місто» – організація, яка займається переважно студентськими, освітніми та благодійними проектами. У немилість до правоохоронців, як припускає Рустам Ергешов, вона потрапила тому, що активно відправляла людей на Київ.

– На документах були печатки «Файного міста», – продовжує юнак. – Спершу почалися дзвінки з різними натяками до Яни Желябіної – керівника соціального напрямку нашої організації. Мене залякувати почали вже тоді, коли я повідомив, що я прошу перенести процесуальні дії. До речі, телефонував до мене слідчий. Прізвище цього чоловіка – Хоптян, до речі (голова Тернопільської обласної адміністрації – Валентин Хоптян – прим.)…

Наразі юнак чекає на нову повістку – на п’ятницю. Її попросив принести за домашньою адресою.

– ГО «Файне місто» у 2012 році отримала грант Благодійного фонду Богдана Гаврилишина, – уточнює Рустам Ергешов. – За ці кошти ми організували та провели у Тернополі «Школу громадської активності». Гроші на наш рахунок прийшли один раз і були витрачені на роботу з майбутніми молодіжними лідерами. Адже у програмі беруть участь переважно студенти молодших курсів. Чому зацікавилися цим саме зараз? Відповідь напрошується сама…

До речі, Рустам Ергешов донедавна очолював молодіжну обласну адміністрацію, створену при ОДА. Коли розпочався Євромайдан, юнак скликав позачергове зібрання та фактично розпустив молодіжну адміністрацію. Її члени – лідери багатьох молодіжних спільнот Тернопілля повідомили, що не згідні з політикою Президента і його представника в Тернополі Валентина Хоптяна.

Джерело

Майдан-Інформ повідомляв про цю ситуацію у НОВИНІ вчора