Акція Живий ланцюг Соборності

22 січня 2014 року  на мосту Патона до Дня Соборності та 95-ї річниці з дня проголошення Незалежності України кияни об’єднають два береги Дніпра “живим” ланцюгом.

Збір учасників на мосту Патона о 8.00. Беручи приклад з першого “живого” ланцюга в Україні, який було утворено в січні 1990 року і котрий з’єднав Київ і Львів, учасники візьмуться за руки й символічно об’єднають два береги Дніпра.

Акція відбувається вже сьомий рік поспіль і з кожним разом збирає все більшу кількість учасників. Її засновником і організатором є Братство козацького бойового звичаю “Спас”. Ініціатор – Вадим Васильчук.

Партнерами цьогорічної акції виступили Креативний простір ЄвроМайдану, Інформаційна агенція культурних індустрій ПРО, Демократичний Альянс, СКР, Автомайдан, Євромайдан.

Єднання відбуватиметься також в інших містах України.

Традиція живого ланцюга Соборності України вже поширилася у світі, відтак цьогоріч аналогічні акції єднання відбудуться в Швеції, Британії, Польщі, Естонії, Канаді, Німеччині й США. Акція символічно об’єднує українців у світі.

2014 року Євромайдан як головний символ нинішньої свободи та соборності України в особливий чин долучиться до традиційного живого ланцюга на мосту Патона в Києві.

Ще одна особливість цьогорічної акції – з’єднання 30-метрового українського прапора.

Організатори заходу закликають учасників брати з собою державну символіку.

Увага! Акція не є політичною і будь-яка партійна чи організаційна атрибутика під час її проведення заборонена!

Головна мета «Живого ланцюга Соборності» – об’єднати українців під національними прапорами, а не роз’єднувати їх на політичні табори.

Нагадуємо, що 22 січня 1918 року у приміщенні Київського Будинку вчителя було підписано Четвертий Універсал, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. А 1919 року, в цей самий день на Софіївській Площі в Києві було проголошено Акт Соборності українських земель.

Місця збору:

7.00 – Майдан Незалежності, біля стели

7.30 – на станції метро Дружби Народів

7.30 – на станції метро Лівобережна

Додаткова інформація:

http://sobornist.org.ua/

Програма заходу:

08.00 – збір учасників по обидва боки мосту Патона

08.00 – 08.30 – конкурс малюнків на обличчі, роздача банерів, прапорів та частин 30 м прапора, формування початку колони з вояків УНР та ЗУНР, литаврів, хоругв і прапорів

08.30 – 09.00 – початок об’єднання  берегів посередині Дніпра.

9.00 – учасники беруться за руки, утворюють живий ланцюг і символічний 30-ти метровий прапор України, запуск хвилі й імпульсу єдності, виконання гімну

09.30 – відхід колоною на Правий берег для спільного фотографування

10.00 – спільне фотографування, нагородження переможців конкурсу з фейс-арту, святковий салют

11.30 – продовження святкування на Євромайдані

11.30 – 18.00 – активісти та учасники проводять акцію «Причепи Стрічку» – доєднайся до святкування Дня Соборності.  Відбувається роздача інформаційних листівок про день Соборності України та синьо-жовтих стрічок

19.00 – 21.00 – відбудеться святковий концерт на Євромайдані на сцені біля Лядський воріт з нагоди Дня Соборності, а також пригощання кулішем і гарячим  узваром.

З питань коментарів до події, її анонсування в ефірах просимо звертатися за телефоном 063 841 44 60 – Вадим Васильчук, ініціатор «Живого ланцюга Соборності»

З питань акредитації на подію просимо звертатися – 098 825 96 54 – Катерина Недавня, редактор новинного відділу Інформагенції ПРО. Прес-конференція щодо особливостей акції відбудеться о 8:00 з лівого краю мосту Патона.

Acerca de Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.

2 Comments

  1. Та вже 2 тижні СОБОРУВАЛИ, дособорувались до того що ті поприймали у Верховній раді але то всьо гімно головне соборність. Ну то шо ви шочите від Януковича? Україна соборна і нє дєлімая, Янукович оправдовує усі поставлені на нього завдання.

Los comentarios están cerrados.