Асоціація правників України закликає Верховну Раду України скасувати “проголосовані” “закони”

КИЇВ – 17 січня 2014 року. Асоціація правників України, залишаючись аполітичною та незаангажованою організацією, висловила глибоке занепокоєння щодо прийняття Верховною Радою України Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів щодо додаткових заходів безпеки громадян» (надалі – Закон) від 16.01.2014 року.

«Як провідна юридична спільнота, ми не можемо залишитися осторонь ключових суспільних та громадських процесів в Україні, тому вважаємо за необхідне висловити нашу позицію з приводу вищезгаданого Закону», – йдеться у повідомленні.

Асоціація правників України вказала на грубе порушення Верховною Радою України порядку та процедури голосування, що передбачені Конституцією України та Законом України «Про Регламент Верховної Ради України» при прийняті вказаного Закону.

Також правники переконані, що Закон явно обмежує та звужує основоположні права та свободи людини і громадянина, передбачені Конституцією України та міжнародними договорами України, зокрема, право на свободу мирних зібрань, право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань, право на свободу об’єднань.

Враховуючи підписання Президентом України вказаного Закону, Асоціація правників України закликає Верховну Раду України скасувати внесені цим Законом зміни.

Джерело: http://www.uba.ua/ukr/news/2842/