Українське Різдво: народження України @бо перезавантаження української матриці

1557561_10151927639428380_164726244_nКиїв, Майдан, 07.01.13, 14:00

Подія у Фейсбуці – ТУТ

Після народження Христа українці 7 січня святкуватимуть народження України. Ангели-поштарі, котрі в переддень Нового Року провели акцію «Новорічна пошта любові євромайданівців», запрошують усіх охочих долучитися до чергової спільнодії – флеш-мобу “Українське Різдво: народження України“.

Під час дійства сотні відкритих сердець євромайданівців запроектують Велике Серце України й звільнять його в Небо. Розписані візіями та мріями учасників кульки об’єднаються у жовто-блакитне українське серце, що з висоти Правди та Любові заб’ється з новим ритмом над усім українським народом та збудить нас до нового життя.

Ми об’єднаємо мрії українців з різних регіонів, різних статусів та уподобань. Священники, митці, волонтери, військові, лікарі, славне козацтво та дітлахи – усі пасіонарії ЄвроМайдану зможуть закласти свою ідею в творення Української Мрії.

Феєричне здіймання в небо українського Серця-Мрії супроводжуватиметься виступами громадських та культурних діячів й різдвяним концертом.  Про цивілізаційні впливи України на історичне становлення Європи та світу за часів Руси, Козаччини, Визвольних змагань XX ст. та місії України на XXI століття розповідатимуть Тарас Чухліб, Володимир Шовкошитний, Ігор Гирич, Кирило Стеценко та інші.

***

Нагадаємо, що 29 грудня ініціатива Різдвяне Майданування створила унікальну рукописну книгу “Українська Різдвяна Мрія”. Протягом часу спільного написання книги учасники Євромайдану вигадували неймовірний сюжет про маленьку дівчинку Україну, її мужніх братів – Мудрість, Гордість, Воля, Чесність, які здолали шість демонів страшного чаклуна Янузавра. Наприкінці казки – подарунок-мрія дозволив усім – і родині України, і її друзям та всьому народові відчути Любов, яка спроможна до втілення особистої мрії кожного. Надійшов час втілити запланований сюжет у дійсність! ;)
Книга доступна в Інфоцентрі ДемАльянсу біля Лядських воріт!

***
Мотивація
Україна в чергове перероджується в нові форми суспільного та культурного життя. МИ утверджували нові цивілізаційні сенси за часів Трипілля, Скіфії, України-Руси, Козацької Держави та робимо чергові спроби усвідомити себе як творче начало для нового світу й за часів Незалежної України. XXI століття, за свідченням відомих науковців, – це епоха партнерства та вздаємодії, свободи та справедливості, творчості й любові. Креативна Епоха в третьому тисячолітті вимагає від кожної нації вироблення власного культурного коду та цивілізаційного повідомлення в світ. На Майдані згуртувались творці Нової України, об’єднані цінностями справедливості, побратимства й креативного гуманізму. Ми залучаємо людей до спільнодії в проекті «Українське Різдво: народження України» та пропонуємо усвідомлено творити Український Світ. Адже Бог сотворив світ, в якому належить відбутись й Українському Світові.
Маємо пізнати власне коріння та українське творче начало, що будувало простір навколо себе тисячоліттями. Маємо усвідомити себе в новому часі: Хто ми? Чого ми варті? На що здатні? До чого призначені? У чому наша сила? Куди її спрямовувати? Як і Навіщо?

Завдання акції:
– Запроектувати сенси, коди та цінності України, щонароджується для нового життя в умовах Креативної Епохи XXI століття;
– Залучити учасників ЄвроМайдану та громадян України до Різдва України;
– Оновити і зарядити добром душі українців через ініціацію народження нової України;
– Сформувати людський та культурний простір для майбутньої спільнодії;

Флеш-моб є частиною великого проекту “Український Світ”, метою якого є творення та поширення національного культурного коду українців на своїй землі та по всьому світу. Запрошуємо усіх охочих долучатись до планування та спільнодії на цьому шляху.

Ініціатори: Ангели-поштарі та ініціатива Різдвяне Майданування.

1 Comment

Los comentarios están cerrados.