Рада Церков засудила сепаратизм та виступила за цілісність і непорушність кордонів України

2014.04.03_1_UCCRO_Kyiv_irs.in.uaКИЇВ  Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій засудила прояви сепаратизму та виступила за цілісність України в її міжнародно-визнаних кордонах.

Про це зазначено у Комюніке, ухваленому за результатами засідання ВРЦіРО, яке відбулося 3 квітня 2014 року в Національному заповіднику «Софія Київська» під головуванням митрополита Онуфрія, Місцеблюстителя Київської Митрополичої кафедри Української Православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом), повідомляє Інститут релігійної свободи.

Всеукраїнська Рада Церков одностайно констатувала, що в Україні немає міжрелігійної ворожнечі чи нетерпимості між віруючими. Глави Церков і релігійних організацій засудили провокації та штучні намагання розпалення ворожнечі на релігійному ґрунті, до чого вдаються деякі ЗМІ.

“Незважаючи на період суспільно-політичної кризи, який переживає наша держава, Церкви та релігійні організації зберігають міжконфесійний та міжрелігійний мир”, – підкреслюється в Комюніке Ради Церков.

Крім цього, глави українських конфесій висловили глибоке переконання в необхідності вибудовування в Україні стратегічного партнерства Церков та релігійних організацій з українським суспільством та державою.

З цією метою Рада Церков запропонувала прийняти Закон «Про концепцію державно-церковних відносин в Україні», який дозволить подолати наслідки атеїстичного минулого, реалізувати конституційні свободи та налагодити конкретні механізми співпраці Церков і релігійних організацій з державою.

ВРЦіРО позитивно відзначила той факт, що цей законопроект знаходиться серед першочергових у програмі нового Уряду, та надіється, що найближчим часом ця Концепція буде прийнята.

Також глави конфесій підкреслили гостру необхідність законодавчого вирішення конкретних проблем Церков і релігійних організацій шляхом прийняття Верховною Радою України відповідних законів, що мають спільну підтримку всіх членів Ради Церков.

Довідка ІРС. Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій є міжконфесійним консультативно-дорадчим органом, утвореним у 1996 році. До її складу входять 18 конфесій, що представляють понад 95 % релігійної мережі та всі основні конфесії України: православного, греко-католицького, римо-католицького та протестантського (євангельського) віросповідних напрямків християнства, а також основних віросповідань ісламу та іудаїзму.

www.irs.in.ua