Звернення Всеукраїнської Ради Церков до народу України щодо виборів Президента України

2014.05.15_1b_UCCRO_Kyiv_irs.in.ua

ЗВЕРНЕННЯ

Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій

до народу України щодо виборів Президента України

 

Шановні співгромадяни!

Українська держава сьогодні переживає кардинальні зміни: попри численні виклики наше суспільство отримало унікальний шанс будувати власне майбутнє на демократичних засадах, долаючи власну байдужість та поборюючи  корупційну спадщину.

Після багатотисячних протестів на Майдані незалежності у Києві та в багатьох містах по всій Україні проти свавілля та безкарності влади, репресій та утисків громадянських прав, знову лише Український народ отримав право визначити подальшу долю нашої держави. І це право може бути реалізоване, насамперед, під час прямих і всенародних виборів Президента України.

Закликаємо кожного виконати свій громадянський обов’язок – прийти 25 травня 2014 року на свою виборчу дільницю та взяти участь в обранні нового Глави Української держави!

У цей день у такий спосіб кожен з нас може захистити Україну та потурбуватись про її безпеку та мир, оскільки наша держава потребує всенародного обраного Президента України з визначеною Конституцією повнотою державної влади та кредитом суспільної довіри.

З огляду на це, категорично неприйнятним є перешкоджання цьому мирному процесу з будь-якого приводу. Хто так чинитиме, підпадатиме під важку провину перед Богом і перед українським народом.

Нехай кожен, усвідомлюючи свою відповідальність перед Богом, законом та прийдешніми поколіннями, голосує чесно та розсудливо, не продаючи свій голос і свою Вітчизну за примарні обіцянки чи підступні дари.

Так само і кандидати, і всі політичні сили, і органи державної влади повинні не допускати брудної агітації та підкупів, застосування адміністративного ресурсу та маніпуляцій у ЗМІ, фальшування голосування та підрахунку його результатів. Лише чесні та прозорі вибори гарантуватимуть повноту довіри українського суспільства та міжнародної спільноти до нового Президента України, що вкрай потрібно для подолання викликів сьогодення.

У ці дні кожній віруючій людині особливо важливо підносити щоденні молитви за чесний та законний виборчий процес, за мир у нашій державі, цілісність та суверенітет України!

Прийнято 15 травня 2014 року на засіданні Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій у Києві.

1 Comment

  1. Да разве нужно заклыкать?! Думаю явка будет наибольшей за все историю Украины :) Абсолютно каждый вокруг меня идет голосовать. Удивительно даже.

Los comentarios están cerrados.