Полтавських держслужбовців попередили про небезпечність користування російськими соцмережами

Полтавських держслужбовців попередили про небезпечність користування російськими соцмережамиУчора в Полтавській ОДА для держслужбовців провели тренінг з інформаційної безпеки. Як убезпечити себе в мережі вчила відома харківська блогерка голова правління ГО Інформаційний центр «Майдан Моніторинг» Наталія Зубар. У тренінгу взяли участь близько двадцяти чоловік.
За словами Директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА Олега Пустовгара, одним із завдань держслужбовця – захист інформації в мережі Інтернет під час користування електронною поштою. Саме цій темі здебільшого присвячений тренінг.

«Зараз питання інформаційної безпеки є досить актуальним. Мова йде не тільки про розгвинчування російських побрехеньок у їхніх ЗМІ про Україну, але й про захист інформаційної інфраструктури, теле та радіотрансляції. Департаментом розроблено проект розпорядження голови Полтавської ОДА Віктора Бугайчука «Про координацію інформаційної діяльності та захист інформаційної безпеки на території Полтавщини в 2014-2016 роках». Це обємний документ, яким затверджено план заходів із 42 пунктів», – сказав пустовгар.

Полтавських держслужбовців попередили про небезпечність користування російськими соцмережамиНаталія Зубар розповіла про загрози, які несуть сайти mail.ru та соціальні мережі.

«Багато людей не розуміють безпеку інформаційної війни. Не через те, що вони цього не хочуть, а тому що в них не вистачає знань з техніки роботи в соцмережах. Після наших тренінгів Люди перестали користуватися скриньками на mail.ru. Ми пояснюємо, чому не можна користуватися сервісами в цій зоні. Як захищатися від психологічної війни», – сказала Наталія Зубар.