Представники “ДНР” забрали будівлю євангельської церкви в Донецьку

ucec_2b_Donetsk_building_Tkachenko_100_irs.in.ua
.
ДОНЕЦЬК – Пізно вночі 13 серпня 2014 року представники самопроголошеної “Донецької народної республіки” вчинили черговий акт релігійної нетерпимості щодо християн Донецької області.
.
Цього разу вони відібрали будівлю у релігійної громади «Слово життя» Української Християнської Євангельської Церкви (УХЄЦ) по вулиці Ткаченка, 100 у Донецьку, повідомляє Інститут релігійної свободи.
.
Окрім великого залу для богослужінь на 1200 місць у зазначеній будівлі також розташовувався Біблійний інститут, недільна школа, християнська приватна загальноосвітня школа, відділ милосердя та допомоги нужденним, молодіжне служіння та інші відділи, що скеровували роботу об’єднання церков УХЄЦ по всій Україні.
.
За словами старшого єпископа УХЄЦ Леоніда Падуна, незважаючи на те, що в місті знаходиться безліч порожніх будівель, представники “ДНР” вирішили захопити Божий дім, який не був порожній жодного дня і в якому постійно проходило служіння Богу і надавалася допомога нужденним людям..
.
“Немає слів, щоб виразити біль і печаль! Понад двадцять років ми вкладали свої серця, свої фінанси в будівлю церкви і тепер нас позбавили можливості збиратися для молитви і служіння Богу”, – підкреслив єпископ Леонід Падун.
.

Як повідомляв ІРС, релігійна нетерпимість є характерною рисою представників “ДНР”.

Слід нагадати, що представники самопроголошеної “Донецької народної республіки” у травні 2014 року задекларували у власній “конституції”, що на захоплених ними територіях “первісною та пануючою вірою є Православна віра…, що сповідується Руською Православною Церквою (Московський Патріархат)”.

Також представники “ДНР” проголосили: “Історичний досвід і роль Руської Православної Церкви (Московський Патріархат) визнаються та поважаються, в тому числі, як системоутворюючі стовпи Руського Світу”.

.

2 Comments

Los comentarios están cerrados.