Генпрокуратура зіпсувалася у порівнянні з часами Януковича?

Ми глибоко занекопоєні“, як зараз модно казати – з Генеральною прокуратурою України вочевидь сталося щось недобре, і сталося це вже після повалення Януковича і приходу нової (?) влади.

Як і минулого року, Інформаційний центр “Майдан Моніторинг” за підсумками щорічного дослідження свободи мирних зібрань в Україні надіслав до відповідних суб’єктів владних повноважень аналітичного документа з зауваженнями та пропозиціями стосовно вжиття необхідних і невідкладних заходів для забезпечення дієї свободи та усунення чинників, що її обмежують. Зокрема, увагу Генпрокуратури приверталося до прикрого факту наявности в Україні принаймні 53-х незаконних актів органів місцевого самоврядування, які порушують право українців на мирні зібрання. Але якщо минулого року Генпрокуратура, отримавши відповідну інформацію, доручила підлеглим прокурорам вжити заходів, що мало наслідком скасування таких актів у кількох десятках міст та селищ,  то цього року ГПУ відреагувала банальною, як на нашу думку, відпискою. Ось вона:

ГПУ-мемо-34-2014-відписка-1

ГПУ-мемо-34-2014-відписка-2

 

Як бачите, крім викладення загальновідомих фактів, там нема і натяку на розгляд поставленого питання по суті, чого вимагає Закон України “Про звернення громадян”. Прикро. Тож ми змушені негайно оскаржувати таку великозмістовну відповідь до генерального прокурора п.Яреми, а у разі відсутности його належної реакції залишиться лише з сумом констатувати те, що поки що зі знаком питання стоїть у заголовку до цієї новини. Ми глибоко занепокоєні (с).

Олександр Северин

Див.також: “МВС обіцяє врахувати

***

Діяльність з моніторингу та захисту свободи мирних зібрань в Україні здійснюється ІЦ “Майдан Моніторинг” за люб’язної підтримки Міжнародного фонду “Відродження