П’ять новинок «Дня» — на Форумі видавців у Львові

Представлення книжок відбудеться 12 вересня о 14.30 у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких (вул. М. Коперника, 15) з участю головного редактор «Дня» Лариси ІВШИНОЇ та спеціально запрошених гостей: Ганни ГОПКО, Сергія КОТА і Миколи ГРИЦЕНКА. Модератор  — Ірина КЛЮЧКОВСЬКА

 

До 21-го Львівського Форуму видавців «День» традиційно підготував нові видання. Цього року на наших читачів чекають — щойно з друкарні — фотоальбом «Люди Майдану. Хроніка», «Україна Incognita Toп-25» українською, російською та англійською мовами і перевидані «Апокрифи Клари Гудзик». Протягом всіх днів Форуму, починаючи з 11 вересня, книги будуть представлені на стенді «Дня» у Палаці Потоцьких, де кожен зможе придбати їх., а також інші видання «Бібліотеки газети «День».

 

«Україна Incognita Toп-25» — це 25 актуальних, знакових статей з історії та культури України, опублікованих раніше на сторінках «Дня».

«…Ми бачили, з яким подивом світ, навіть наші найближчі сусіди, спостерігали за подіями на Євромайдані. До них приходило велике відкриття, що поряд із ними є якась досі невідома їм фантастична країна, яка так бореться за свободу і шанс належати до їхнього кола. Багато хто в Європі вже почав забувати, який шлях пройшли їхні народи до того, щоб Європейський Союз був (…) Україна століттями була відрізана від своєї власної історії. Європейці ж були відрізані від знань про Україну. Час це змінити», — пише у своїй передмові до «Україна IncognitaToп-25» українською мовою головний редактор «Дня» Лариса ІВШИНА.

«Дорогі читачі, відкриваючи цю книжку, ви по-новому відкриєте для себе Україну, відчуєте гідність за націю, яка бореться за оновлення Європи та світу. Через це видання ми прагнемо здобути нових друзів у світі й пояснити бачення спільного з Україною майбутнього…» — пише у передмові до англомовного видання «Україна IncognitaToп-25» громадська діячка Ганна ГОПКО.

«Эта книга о драматических вызовах, и она увидела свет в драматические времена. Эта книга — о прорыве Украины в новое цивилизационное измерение — к государству, построенному на верховенстве права, и о цивилизационном тупике, в котором оказалась Россия, которая все еще не может выбраться из самодержавия», — пише російський публіцист Лілія ШЕВЦОВА у передмові до російськомовного видання «Україна Incognita Toп-25».

 

Нове, доопрацьоване видання «Апокрифів Клари Гудзик» — це книжка оповідей, історій, щотижневих колонок — апокрифів неповторної української журналістки Клари Ґудзик (1930 — 2011), котра досліджувала й висвітлювала теми релігії та Церкви. «Клара Гудзик— чи не єдиний в український журналістиці автор, що на такому високопрофесіональному рівні послідовно аналізує болісні проблеми міжконфесійних відносин. Бо переконана, що слова «християнин», «віруючий» завжди пов’язані з такими поняттями, як доброта, співчуття, милосердя…» — зазначає Лариса Івшина у передмові до видання.

 

Фотоальбом «Люди Майдану. Хроніка». Це — Революція Гідності, зафіксована фотокореспондентами «Дня». Люди, події, історії…

«Майдан вивів на авансцену української та світової історії нові українські обличчя, характери. І це вже були не лише «етнографічні», а й політичні українці. Ще ніколи так органічно не звучало суто бандерівське вітання «Слава Україні!» — «Героям Слава!» російською мовою… Це люди, які сміливо, на повний голос заговорили про цінності й по-новому відчуту свободу, відповідальність, вибір, самопожертву, самоорганізацію. Те, що нас об’єднує з вільним світом, до якого ми з боями прориваємось, — це відчуття спільних цінностей. Просто у нас колись вкрали ім’я і хотіли підмінити не лише історію, а й нашу долю. Нам набридло це терпіти, і ми вирішили її повернути. Запам’ятаймо цей час в образах… Саме тому фотоальбом, який ви тримаєте у руках, має назву «Люди Майдану. Хроніка». Я відчуваю особливу гордість за фотокореспондентів і журналістів «Дня», які творили цей альбом, бо вони також були в епіцентрі подій, були Людьми Майдану», — пише у своєму вступному слові до фотоальбому Лариса Івшина.

 

Представлення відбудеться 12 вересня 2014 р. о 14.30 у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких за адресою вул. М. Коперника, 15.

Учасники:

– головний редактор газети «День» Лариса ІВШИНА

– Ганна ГОПКО

– Сергій КОТ

– Микола ГРИЦЕНКО

– журналісти і фотокореспонденти «Дня»

 

За додатковою інформацією звертайтесь в агентство маркетингу «Дня» — за номером: 303-96-21 або 0979850434.