ІІІ Школа Лідера «Відповідальна молодь» підбила підсумки

Понад двадцять молодих лідерів одночасно в одному місці, представники провідних громадських організацій країни у ролі тренерів та море емоцій — і це все ви вже пропустили. Адже ІІІ Школа Лідера «Відповідальна молодь» уже дійшла до свого завершення. Навчання проходило з 2 по 5 лютого 2015 року в рамках проекту «Зміцнення міжрегіональної молодіжної співпраці та мережування» громадської організації «Чернігівський Центр Прав Людини» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Особливістю ІІІ Школи Лідера є те, що вона об’єднала абсолютно різних людей: і за віком (20-35 років), і за родом діяльності (студенти, аспіранти, керівники громадських організацій, підприємці та інші), і навіть географічно (Чернігівська та Сумська області).
Під час чотириденного навчання учасники розглянули чимало важливих тем. Зокрема, координатор Центру підтримки реформ при Кабінеті Міністрів України Альона Герус розкрила поняття лідерства як такого. Демократичні цінності та їх втілення у реальному житті були темою обговорення другого дня навчання. Тренінг проводив керівник програми розвитку громадянського суспільства Українського Незалежного Центру Політичних Досліджень Максим Лациба.
Про те, як не загубитися у Всесвітньому павутинні розповів керівник програм нових медіа ГО «Інтерньюз-Україна» Віталій Мороз. А як правильно вирішувати конфлікти різного роду учасники Школи запитували у директора програм міжнародної ГО «Дім свободи України» Тетяни Бібік.
Та після таких насичених днів навчання молодь знаходила сили активно відпочивати: співати під гітару, грати в ігри та ліпити сніговиків.
Приємним є і те, як кажуть організатори, що кожен набір школи є якісно вищим від попереднього і бажаючих навчатися все більше. А це є свідченням бажання розвиватися та зміцнювати власну країну.

Наталія Іващенко
Чернігівський Центр Прав Людини
тел./факс (0462) 67-75-75