Благодійний концерт “Врятуй Жовтень”. 28.03.15

Незважаючи на те, що війна стала кошмарною реальністю для кожного українця, ми не можемо забувати про культуру. Як сказав Уїнстон Черчілль, коли йому запропонували в розпал Другої Світової війни урізати витрати на культуру: «А за що ж ми тоді воюємо?». Тому активісти громадської організації “Врятуй Жовтень”  і українські рок-музиканти об’єднали зусилля й 28 березня проведуть благодійний концерт “Врятуй Жовтень”  в одному з київських клубів “44” (Хрещатик, 44)

Свою ініціативу організатори коментують так: “Жовтень” – це не просто кінотеатр. Це культурний центр. Єдиний у своєму роді в Києві (не кажучи вже про його вік та історичної цінності). І саме зараз нам дуже важливо створювати власну культурну середу, об’єднувати різні культурні сфери подібними проектами. Це допоможе якнайшвидше вийти з-під російського впливу, де ми перебували багато років. Недостатньо просто заборонити російські кіно або серіали. Потрібно створювати свою національну альтернативу і мати майданчики для її реалізації. Саме таким майданчиком є “Жовтень”. На жаль, нерідко під приводом війни урізається все фінансування, спрямоване на культуру. Ми намагаємося вплинути на це, нагадати, щоб кияни не забули про проблему “Жовтня” й готові самі допомагати реконструювати його. Ми не будемо чекати “кращих часів”, “закінчення війни”, тому що ніколи не буде відповідного моменту. Якщо ми можемо щось поліпшити, хоча б у якійсь сфері, вже сьогодні – то й робити це треба сьогодні.

Крім того, враховуючи високий градус напруги в суспільстві, необхідно періодично нагадувати людям, що в житті є ще щось, окрім новин з фронтів. І якщо вони зможуть хоча б на кілька годин розслабитися під хорошу українську молоду музику і при цьому ще допомогти відновити улюблений кінотеатр – це прекрасний варіант проведення часу.

Подія у Фейсбуці – ТУТ

11055407_937849486247173_6822317432651043297_n