Ремонтну базу для танків в Олександрії пограбовано і знищено

Військові каркасно-металеві кузови (Кузов УНіфікований, Герметизований – кунг), в яких в Олександрії розміщувалось обладнання і устаткування ремонтного батальйону для відновлення танків та іншої військової техніки, розграбовано.

Про це «Олександрійські новини» дізнались під час спілкування з заступником директора з загальних питань ВАТ «Завод «Агромаш» Борисом Логвіновим.

«18 кунгів  – це танкоремонтний батальйон. Ці кунги встановлюються на автомобілі, їдуть в зону АТО і там на місці бою ремонтують, відновлюють танки. За декілька годин можна практично повністю провести ремонт. Те, що це обладнання потрібне сьогодні – це 100%. Навіщо для ремонту танк сьогодні везти з Донецької області в Харків, Київ чи Житомир, якщо цей батальйон може все це зробити на місці. Тим більше обладнання було тут на 110 вольт, відділення були повністю укомплектовані всім необхідним інструментом, додавалась дизельна станція для забезпечення електроенергією».

Заступник керівника підприємства продемонстрував журналістам стан, в якому нині кунги знаходяться на підприємстві – практично всі вони спустошені, обладнання на них демонтовано, в тому числі не виключено, що грабіжникам могли дістатися і секретні військові документи, адже що знаходилось у кузовах – відомо повністю тільки військовим, що напередодні захоплення міською владою Олександрії підприємства, проводили інвентаризацію майна.

«На час захоплення заводу 20 грудня 2011 року, це все було під контролем і забезпеченням Агентства державного резерву територіального управління міста Дніпропетровськ. За місяць до захоплення заводу територіальне управління проводило ревізію. Вони проводили ревізію без нашої участі, і давали нам тільки документи, що все добре. Я навіть до цих пір не знаю переліку того, що саме в цих кунгах знаходилось», – говорить Б. Логвінов.

Крім кунгів на підприємстві були також недоторканні запаси металу, які теж після «господарювання» комунальників безслідно зникли.

Нещодавно «Олександрійські новини» повідомляли, що виконавча служба проводить дії з повернення майна власнику підприємства після його незаконного захоплення міською владою Олександрії.

Олександрійський міський голова Степан Цапюк неодноразово підкреслював свої симпатії спочатку Януковичу, якого нині позбавили президентської посади та вважають винним у організації кривавого розстрілу в Києві. Потім мер підкреслював своїсимпатії до терористичних угрупувань «днр».

Степану Цапюку також закидали неякісну організацію ремонтних робіт бронетехніки на території міста Олександрії.

2Chl8tnZrRIo

завантаження (1) завантаження

Джерело