Заява колективу редакції газети «Провінція» з приводу інциденту в ніч з 26 на 27 квітня 2015 р.

Отже, з нами сталося практично те ж саме, що сталося рівно рік тому. Тоді в ніч з 22 на 23 квітня нам також розбили вікна, але ще і спалили кімнату:  http://www.konstantinovka.com.ua/news/2014/04/negodyai_pytalis_szhech_provinciyu 

Але тоді це було зроблено по-злодійськи, в темряві, із заднього двору. Тепер бандити нахабно, довго і наполегливо розбивали три вікна на фасаді будівлі редакції (швидше за все ломом) при світлі лампи, що висить під козирком над вхідними дверима. І начебто час змінився, в місті повним повно військових і міліціонерів, але люди з такими ж поглядами, як ті, що влаштували тут антиконституційний переворот, продовжують творити беззаконня, крушити чужу власність. Понять свободи слова, незалежних ЗМІ для «п’ятої колони» не існує, як не існує загальнолюдських цивілізаційних цінностей.

Минулий раз у нас були камери зовнішнього відеоспостереження, але вони все одно не допомогли слідству. Під час окупації ці камери були з будівлі редакції зірвані. Тепер, ясна річ, у нас не вистачає засобів на відновлення елементарних заходів безпеки. Тепер ми з особливою гостротою відчуваємо і власну силу слова, і свою ж незахищеність.

Ми хочемо відмітити, що у відмінності від минулого квітня, коли антиукраїнські варвари крушили всі ЗМІ підряд, тепер на звільненій території підняли руку лише на нас. Це говорить, перш за все про те, що Костянтинівка продовжує залишатися вогнищем напруженості і небезпеки на Донбасі.
Мимоволі згадується: керівництво міліції і більшість співробітників в міськвідділі не помінялося, в роботі не додалося публічності, хоча їх поведінка до війни і в період окупації залишили багато питань. Поки в 2014 році нашу редакцію закидали «коктейлями молотова», цілодобове вбрання міліції під загальний сміх охороняло статую Леніна.

І, не дивлячись на те, що приміщення нашої редакції стоїть під сигналізацією позавідомчої охорони МВВС, ми упевнені, що і на цей раз знову не знайдуть винуватців нанесення збитку.

Тому ми звертаємося до керівництва країни і області з вимогою навести лад з нашими «охоронцями», які, професійно вже не в змозі ні провести профілактику, ні усунути, ні провести розслідування безладів в місті.
Ми не говоримо про те, що їх всіх треба посадити, але хоч би поміняти потрібно обов’язково. Ми сподіваємося на все журналістське співтовариство, що наші колеги підтримають «Провінцію» і не залишать нас наодинці з цим антиукраїнським звіром, що «розростається».

А тим, хто «гордо носить ім’я сепаратист», заявляємо: НЕ ДІЖДЕТЕСЯ! ДОНБАС – ВІН НАШ, А НЕ ВАШ, ТОМУ ЖОДНІ ВАШІ ДРІБНІ І КРУПНІ КАПОСТІ НЕ ВПЛИНУТЬ НА ОЧИЩЕННЯ НАШИХ, СПОКОНВІЧНО УКРАЇНСЬКИХ ЗЕМЕЛЬ, ОТ СЕПАРАТИСТСКОЇ НЕЧИСТІ! СЛАВА УКРАЇНІ!