#LetMyPeopleGo: На підтримку українських політичних в’язнів у РФ

Euromaidan Press та Євромайдан SOS оголошують конкурс тексту до відомої мелодії пісні “Let my people go” в підтримку кампанії #LetMyPeopleGo на звільнення українських політичних в’язнів, що незаконно утримуються в Росії.

Американський спірічуелс Let My People Go (“Відпусти мій народ”) розповідає про біблійний епізод, де Моїсей вимагає від єгипетського фарона відпустити з рабства народ євреїв. Він став відомий у 20 столітті завдяки таким видатним музикантам, як Поль Робсон і Луї Армстронг, і був обраний Євромайдан СОС для гасла кампанії зі звільнення викрадених, катованих, і незаконно ув’язнених українців, що знаходяться під владою деспотичного “фараона” в Росії.

Ми шукаємо поета, що зможе охопити всю безглуздість путінської “справедливості” у рімейку тексту до мелодії Let My People Go українською або англійською мовою, для запису пісні, що зможе стати символом свободи не лише для українських в’язнів, а також і всіх ув’язнених з політичних причин у Росії. Відповідно до даних нідерландської правоохоронної організації “Инициатива по защите прав человека на территории бывшего СССР”, таких людей принаймні 181.

Для висвітлення абсурдності позбавлення волі Надії Савченко вже створюється пародія на фільм Зоряні Війни. Офіційним спонсором проекту є асоціація Fuck U Putin, яка люб’язно надасть футболку, чашку, та п’ять браслетів двом переможцям, в номінаціях української та англійської мови.

Дедлайн – 23:59 за київським часом в середу, 20 червня 2015. Переможець буде визначений шляхом онлайн-голосування та за результатом оцінки експертів. Будь ласка, присилайте ваші роботи на адресу Euromaidanpress@gmail.com із заголовком Let My People Go. Роботи приймаються англійською та українською мовами.

Оригінальна пісня у виконанні Луї Армстронга

http://youtu.be/A07tDouATcE

Оригінальний текст:
1. When Israel was in Egypt’s land, Let My people go! Oppressed so hard they could not stand, Let My people go!
Refrain:
Go down, Moses,
Way down in Egypt’s land;
Tell old Pharaoh
To let My people go!
2. No more shall they in bondage toil, Let My people go! Let them come out with Egypt’s spoil, Let My people go!
3. Oh, let us all from bondage flee, Let My people go! And let us all in Christ be free, Let My people go!
4. You need not always weep and mourn, Let My people go! And wear these slav’ry chains forlorn, Let My people go!
5. Your foes shall not before you stand, Let My people go! And you’ll possess fair Canaan’s land, Let My people go!

Джерело – Євромайдан SOS

11425063_607590022715344_7087989502561532684_o

Більше про полонених – ТУТ

Більше про конкурс – ТУТ