Полтавські активісти закликали суддю Струкова “накотити” 150 грамів

Активісти, обурені рішенням судді Струкова щодо закриття судової справи НБУшника Михайла Городницького, організували акцію протесту. Зранку 30 червня вони прийшли до будівлі обласної прокуратури з плакатами: «Суд покриває п’яниць на дорогах», «Струков! «Накоти» 150 гр, бо ми до тебе йдемо!» та ін.

220-3

Таким чином вони протестували проти рішення суду по справі начальника полтавського Управління НБУ Городницького, якого було затримано силами автолюбителів за керування автомобілем у нетверезому стані. Суд став на сторону високопосадовця, аргументуючи це тим, що Городницький вжив алкоголь уже після зупинки транспорту. На те в нього нібито була  «вагома» причина: він має хронічне захворювання серцево-судинної системи і випив, аби заспокоїти нерви та привести тиск у норму. Нагадаємо, що проведена експертиза показала наявність у крові начальника управління НБУ алкоголю на рівні 2,07 проміле, що більш ніж в десять разів перевищує допустиму норму.

vodka

Громадські активісти на чолі з Олександром Лещенком (ГО «Громадський Майдан Полтавщини») завітали до прокуратури Полтавської області, аби поспілкуватися з її очільником Яном Стрелюком з приводу даної ситуації. Вони вимагали винесення справедливого рішення щодо покарання очільника полтавського НБУ.

220-4

220-1

Про те, як проходила і чим завершилася дана акція, дізнайтеся з сюжету ГромадськогоТБ.Полтава.

http://youtu.be/zqioCqQJv7Q

Джерело

Acerca de Ігор Кіянчук 216 Articles
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан