“Прихована правда” та “Янголи у білих халатах” – кінопокази у Львові

10426248_987062321333474_4638437027834834739_nШановні Львів’яни і гості міста!

1 липня 2015 року продовжуємо показ документально-історичних фільмів про визначні події історії України та стрічок, що формують історичну пам’ять українців із циклу «Історія в кадрі» в рамках реалізації спільного проекту Громадського руху «Зарваницька ініціатива», Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонцького”, ГО “Пліч-о-пліч заради майбутнього”, ГО “Громадська варта”, ОУН та Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Покази відбуваються щосереди з 15-00 до 16-00 у приміщенні ЛОУНБ (читальний зал) за адресою: м. Львів, просп. Шевченка, 13

1 липня 2015 року пропонуємо фільми про героїв московсько-української війни: “Прихована правда – Загиблі герої Львівщини” (2015) та фільм “Янголи в білих халатах” (2015)

“Прихована правда – Загиблі герої Львівщини”

Жанр: документальний
Країна: Україна
Телеканал / кіностудія: Espreso.TV
Тривалість: 00:23:39
Сюжет: Про Героїв, полеглих у війні, яку розв’язала Москва.

2. “Янголи в білих халатах”
Жанр: документальний
Країна: Україна
Телеканал/ кіностудія: ТРК “Львів”
Тривалість: 00:21:40

Сюжет: “Янголи в білих халатах”, саме з такою назвою вийшов на екрани перший український документальний фільм про роботу військових медиків на передових лініях розв’язаної Москвою неоголошеної війни проти України. Цю документальну стрічку створила талановита Львівська тележурналіст Ксенія Клим. Ще з початку Майдану та АТО, вона стала волонтером і чимало зусиль докладала, щоб надати допомогу Збройним Силам України в боротьбі з нашим зовнішнім ворогом. Разом з волонтерською групою вона неодноразово виїжджала на передові лінії оборони. Часто ці поїздки були вкрай небезпечні. Наприклад, коли наші волонтери на Різдво привезли до бійців цілий святковий вертеп, то російські найманці відкрили по наших артистах вогонь з реактивної та ствольної артилерії. Та на щастя все обійшлось, і після шаленого обстрілу волонтери продовжили святкову виставу.
“До військових медиків я потрапила під час своєї останньої поїздки до зони АТО, – поділилась Ксенія. – Я була просто вражена тим, з якою самовідданістю виконують свої обов’язки ці героїчні люди. І власне від них залежить не лише подальше здоров’я але й життя наших поранених солдат”.
В своєму фільмі Ксенія Клим розповідає про те, як працюють лікарі 66 передового військового шпиталю. Показує унікальні кадри які вона зняла перебуваючи у цьому військовому медичному закладі.
“З дозволу журналістів Міністерства оборони України я взяла багато кадрів, які відзняли військові кореспонденти під час роботи медиків, які приймали поранених з Дебальцево, – розповіла Ксенія. – Адже ми робимо одну справу — розповідаємо українцям і всьому світові правду про події на сході нашої країни”.
Після демонстрації на обласних телеканалах Західної України фільм буде презентовано у військово-медичному клінічному центрі Західного регіону, структурним підрозділом якого і є 66 передовий військовий госпіталь.
“Сподіваюсь цей фільм сподобається нашим бойовим військовим медикам, – підсумувала авторка стрічки Ксенія Клим. – І стане нехай невеликою, але все ж таки подякою цим людям за їх віддану працю і за здоров’я та життя наших поранених хлопців”.
Усі бажаючі можуть переглянути стрічку “Янголи в білих халатах” також на youtube канал

Слава Україні та її Героям!

Запрошуємо всіх бажаючих у бібліотечний кінозал.

Адміністрація

Контакт: “Пліч-о-пліч заради майбутнього”, Юрко Антоняк, 0503706632, jurkoant@gmail.com

Подія на facebook:
https://www.facebook.com/events/390408557827376/