На Одещині відкриваються виставки матеріалів про АТО

Управління культури і туризму, національностей та релігій

Одеської обласної державної адміністрації

Одеський історико-краєзнавчий музей

Виставка

«Антитерористична операція, весна 2014 року»

41246

 Відповідно до постанови Верховної Ради України від 12 травня 2015 р.  №373-VIII «Про вшанування героїв АТО та вдосконалення національно-патріотичного виховання дітей та молоді», з метою вшанування воїнів – учасників антитерористичної операції на Сході України, волонтерів та громадян, які зробили значний внесок у зміцнення обороноздатності України, виховання дітей та молоді в дусі поваги до Українського Війська та правоохоронних органів, Одеський історико-краєзнавчий музей підготував пересувну виставку, на основі матеріалів фотовиставок, створених Національним військово-історичним музеєм України, спільно з військовими фотографами і присвячених перебігу військового протистояння та Антитерористичній операції протягом березня-травня 2014 року.

Мета виставки: віддати належну шану патріотизму і мужності героїв, які встали на захист національних інтересів і територіальної цілісності держави, демократичних цінностей прав і свобод людини, та європейського вибору суспільства.

23 постери, на основі документальних фотографій, доносять до глядача змістовну інформацію про перебіг подій на Сході України навесні 2014 р. Це дозволяє не тільки розумом але й серцем сприйняти події, що вже увійшла в історію нашої держави. На виставці, крім постерів, представлені матеріали зібрані співробітниками Одеського історико-краєзнавчого музею, а саме, листівки, пам’ятки, буклети, дитячі листи та малюнки бійцям АТО,  та ін.

Відкриття виставки 10 липня 2014 р., о 12.00, в Одеському історико-краєзначому музеї (вул. Гаванна, 4)

Також, одночасно, відбудеться відкриття однойменних пересувних виставок на Меморіалі героїчної оборони Одеси (м. Одеса, вул. Дача Ковалевського, 150) та в Іванівському і Овідіопольському районах Одеської області.

Цей виставковий проект дозволить об’єднати зусилля декількох поколінь захисників Вітчизни, науковців, просвітян і освітян навколо свідоцтв героїчної традиції, що формується у наші часи, як основа боротьби за цілісність і незалежність Української держави.

Вхід на виставку безкоштовний.

 

Відкриття виставки «Антитерористична операція, весна 2014 року»

відбудеться: 10 липня 2015  р., о 12.00,

за адресою: вул. Гаванна, 4, Одеський історико-краєзнавчий музей.

Експонування виставки: з 10 липня  2015 р.  по  31 грудня  2015 р.,

щоденно, з  10.00  до  20.00, без вихідних днів

(з 03 вересня 2015 р. – з 10.00 до 17.30, вихідний – п’ятниця)

Телефон для довідок: 726-26-08, 722-84-90