День істини для для Харкова ще буде…

Вчора, об 11:35 в мережі Facebook Максим Кокшаров оприлюднив відкрите звернення до Міністра Внутрішніх справ України пана Авакова А.Б.

Арсен Борисович.
Обращаюсь к вам как офицер,командир взвода батальона патрульной службы милиции особого назначения “Харьков-1″, как участник боевых действий,доброволец и патриот,активист ” Громадськой Самообороны” г. Харькова и участник Харьковского Евромайдана.
Объясните мне пожалуйста,как так получается, что когда мы добровольно вступили в ряды милиции в прошлом году для защиты правопорядка и г.Харькова в целом,то именно Вы тогда говорили, что именно мы станем основой новой милиции, а в дальнейшем и полиции ,оказались государству не нужны.
По имеющейся у нас информации (и это не слухи),при объединении добровольческих подразделений МВД “Харьков-1″,” Харьков-2″ и”Слобожанщина” командиром нового объединённого подразделения у нас будет господин Кибирев Д.Ю.,заместитель командира
БМГБОП ГУМВС Украины в Харьковской области (“БОЛЬШИМИ БУКВАМИ “БЕРКУТ”,которые были на майдане на противоположной стороне и У Б И В А Л И Г Р А Ж Д А Н С В О Е Й С Т Р А Н Ы), к тому же из этой известной нам информации мы знаем ,что немалая часть нашего подразделения попадёт под сокращение, в первую очередь бойцы ,которые пришли с гражданки,т.е. ПАТРИОТЫ,которые как и я ,пришли сюда не с целью зарабатывать и выбивать с населения деньги,а осуществить мечту всех нормальных мыслящих граждан Украины – остановить коррупцию в правоохранительных органах,сделать их образцовыми слугами народа,защищать его в любых ситуациях.
ЭТО ВАША РЕФОРМА?????,
Я неоднократно пытаюсь связаться с Начальником Департамента организации деятельности подразделений милиции особого назначения (Покиньборода Юрій Миколайович) ,который буквально несколько недель назад выступал перед нами и рассказывал ,что все мы вольемся в состав новой полиции,что никто не будет забыт и мы не останется на обочине реформы.
Значит это были только слова,которыми привыкли бросаться властьдержащие и не выполняющие своих обещаний.
Кому нам тогда остаётся верить?
Я в этом послании выражаю мнение не только своё, но и мнение всего своего коллектива,своих ребят,комбата,с которыми мы прошли все этапы становления нашего подразделения, а также АТО.
ИЛИ НАС ПРОСТО КИНУЛИ???
Честь имею.

Того ж дня, у вечорі, стало відомо про візит до Харкова високопоставленого співробітника МВС, який мав завершитись представленням особовому складу батальйонів «Слобожанщина», «Харків-1» та роти «Харків-2» нового командира нового підрозділу «Харків», до якого бійці та офіцери означених підрозділів мають увійти в порядку об’єднання, або ж,— злиття.

Очікувалось, що спілкування високопоставленого співробітника МВС, представлення нового командира буде відбуватись відкрито, за присутності преси, о 14:00 у Палаці культури міліції.

Однак, близько полудня, стало відомо, що зустріч буде закритою і матиме статус «робочої наради». Себто,— без участі преси.

Біля 13:00 бійці та офіцери батальйонів «Слобожанщина» та «Харків-1», на прохання громадських активістів, вишли до преси і дали низку інтерв’ю, в яких висловили своє ставлення до злиття трьох підрозділів в один.

 

Далі вони пішли на «робочу нараду»…

 

Властиво, що зміст «робочої наради» став предметом цікавості не тільки журналістів, але й Інформаційного центру «Майдан Моніторинг».

Ось що нам вдалось дізнатись. Бійців та офіцерів було запевнено, що ніхто не буде викинутий на вулицю, всі будуть служити у новому підрозділі «Харків». Новий командир підрозділу матиме можливість клопотати про зміну штатного розпису, аби не втратити офіцерський склад. Рота «Східний корпус» залишиться в тому стані, в якому є на зараз. Її вливати у «Харків» не будуть,— «на прохання бійців та офіцерів батальйонів «Слобожанщина», «Харків-1» та роти «Харків-2». (екс-)«Беркутівця» командиром «Харкова» призначати не будуть. Скоріше за все командиром стане нинішній комбат батальйону «Золоті ворота», однак, розглядаються і кандидатури офіцерів «Слобожанщини», «Харків-1», «Харків-2» та «Соколу». Про подальшу долю легендарних комбатів Янголенків прямо мова не йшла, однак високопоставлений співробітник МВС дав зрозуміти, що поганого їм не робитимуть.

Звісно, що детальну розповідь по «робочу нараду» дасть ЦГЗ ГУМВС України в Харківській області, адже тільки його співробітники (з камерою) були допущені на нараду. Можливо це станеться вже завтра. Наразі тієї інформації на офіційному сайті нема.

 

Отже, день істини відкладено. А небайдужі харків’яни збираються у п’ятницю, 9 жовтня 2015 року пікетувати будівлю ГУМВС на підтримку «Слобожанщини» та «Харків-1», проти непрозорої і незрозумілої реформи, результатом якої цілком може стати масове звільнення з лав міліції саме тих, хто захистив Харків 2014 року, коли «стара міліція», в більшості своїй,— або лічила години до присяги Путіну та підраховувала майбутню зарплату в рублях, або робила все можливе, аби нічого не робити…

 

Однак, рано, чи пізно керівництву МВС прийдеться дати Харкову відповідь на питання: «Реформа — то зрада? Реформа — то збереження «старих, перевірених кадрів», чи створення нової поліції, яка захистить місто, як це зробили «Харків-1» та «Слобожанщина?»

… а поки що бійці та офіцери думають не тільки про службу, яку знають і люблять, але й про те, що робити, коли «реформа» обернеться «зрадою»…

4 Comments

  1. Сотрудники подразделения “СОКОЛ” считают,что новые обьединения добровольческих батальонов должны возглавить офицеры,которые уже есть в существующих подразделениях и достойны назначения на эти должности.СЛАВА УКРАЇНІ!!!!!!!!!!

    • Один з них зараз очолює «Харків-1». Бійці батальйону до тимчасового комбата претензій не висловлювали. Можливо, що Ви пропонуєте добре рішення. Однак, остаточне рішення — за МВС.

  2. Тимчасово виконуючий обов”язки командира “Харків-1” впевнений ,що новий підрозділ повинен очолювати лише офіцер з добрововльчих пІдрозділів МВД м.Харкова.Свою кандидатуру як командира нового підрозділу не розглядає.СЛАВА УКРАЇНІ.

    • І я тієї ж думки! Одначе, т.в.о. командира “Харків-1”, як на мене, за обставин, що склали сь, є гідний, аби очолити Полк. Тра вимагать, аби об’єднаний підрозділ мав статус полку. Тоді всі бійці, сержанти та офіцери будуть збережені на своїх позиціях. Певен, що завтри про це буде сказано на пікеті ГУМВС.

Los comentarios están cerrados.