The Weaponization of Information: здоровий глузд опасностє (UPD)

Український сегмент фейсбуку в паніці. Зрада-зрада-зрада. Яценюк відправляє у відставку трьох найефективніших міністрів. Як раз тих, до яких навіть фейсбучне військо особливих претензій не має.
Вірус зради підкосив доволі зважену аудиторію – тих, хто переймається проблемами освіти, правами пацієнтів, енергозбереженням…

Як таке могло статися? – подумала я і звично пішла по допомогу до гугла.

Гугл допоміг мені. Може й вам теж стане у нагоді?

1. за словами “відставка міністрів яценюк” гугл видав купу зливних бачків та ТСН (однє-єдине ЗМІ у цій операції). кому належать “плюси” – пам’ятаєте?

2. саме ж ТСН натякає нам, що таке рішення має ухвалити ВР. скілька голосів у ВР в Яценюка на думку тих самих користувачів фейсбуку?

3. те ж саме ТСН каже “в інтерв’ю західним ЗМІ”. що ж то за “західні ЗМІ”? а це – Politico, яке ” distributed for free in Washington, D.C., and Manhattan”. за рахунок чого політичні видання розповсюджуються “for free” зазвичай?

4. і, власне, –  сама публікація. одна! про яке “інтерв’ю західним ЗМІ” (у множині) йдеться?
сходіть за посиланням і спробуйте відшукати інтерв’ю. ви не знаєте, у якому форматі публікують інтерв’ю? на яке питання мав відповідати співрозмовник фразою з 3-го абзацу публікації, на яку цілком випадково натрапила ТСН?

5. і вішенка
підзаголовок публікації: “Arseniy Yatsenyuk tells POLITICO he’ll make changes as he lashes out at rival Saakashvilli.”
остання фраза публікації: “There’s a power-thirsty political veteran down south and he’s using YouTube videos and social media posts to whip Ukraine’s youth into a reformist frenzy. His name is Mikhail Saakashvili.”
так штірліц приходив за сірниками? чи ТСН (а ми пам’ятаємо, хто власник “плюсів”, правда?) просто переводить справжній конфлікт в країні у фейкове поле?

ПС. Публікації Паніка а-ля Lucas – включайте мізки через місяць виповниться два роки. Як багато з того часу змінилося навколо. Як мало з того часу змінилося в головах….

(UPD)

Й півдоби не минуло, а фейк вже спростовують:

Знімок екрана 2015-11-04 о 18.35.02

Раджу уважно вдивитися у перелік ЗМІ, які долучилися до справи ліквідації наслідків фейкового звільнення.

Ложечки знайшли…

Автор – Людмила Ямщикова

Acerca de Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.