Євген Шаповалов: Головна пропозиція – назвати всі вулиці в містах по трасі Костянтинівка – Слов’янськ «Проспектом Олекси Тихого»

На день народження Олекси Тихого члени ГО “Товариства Олекси Тихого” Євген Шаповалов, Володимир Березін, Галина Олійникова зустрілися з губернатором Донецької області Павлом Жебрівським.

Розмова шла про стан культури на Донбасі, про громадянське суспільство, патріотичне виховання молоді, екологію. Торкнулися кадрових питань. Говорили про суспільно-політичний стан в північній частині Донбасу. Розлядали і обговорювали проект закріпленням за кожним містом і районом Донбасу – міст і областей всієї України.

В області починає виходити обласна газета “Вісті Донбасу” накладом до 50 тисяч екземплярів. Жебрівський запросив всіх надавати матеріали.

Дойшли до висновків, що влада області і громадські активісти повинні працювати скоординовано і разом! А такі зустрічі повинні бути регулярними.

Головна пропозиція Товариства Олекси Тихого була назвати всі вулиці в містах по трасі Костянтинівка – Слов’янськ «ПРОСПЕКТОМ ОЛЕКСИ ТИХОГО» – це важлива і актуальна ініціатива наших активістів.

Але на сьогодні намічається (!) перейменувати цим ім’ям тільки невеличку ділянку траси в Олексієво-Дружківці. Ми з вами повинні використати всі можливості, щоб втілити цю ідею в життя. Ми вважаємо, що саме цим він залишить самий глибокий і позитивний слід на Донбасі, як би не склалася його подальша доля на цій посаді! Ми добре знаємо, що він цілковито і гаряче підтримує цю пропозицію, то треба довести цю справу до кінця.

Наступного року Олексі Тихому виконується 90 років!

Ми пропонуємо об’явити 2017 рік – роком Олекси Тихого! І в січні 2017-го провести велику наукову конференцію до 90-то ліття Олексія Івановича. Такі конференції ми проводили в 2007 і в 2012 роках в Донецьку в залі філармонії імені Прокоф’єва.

Також я завірив губернатора, що ми раді будемо бачити його на велопробігу на День Незалежності цього року. Він обіцяв це, коли давав старт минулорійному пробігу в Семенівці від пам’ятника загиблом воїнам АТО.

На зустрічі пану Павлу задавали актуальні незручні питання, на які ми отримали чесні відповіді…

12628567_939535689417336_4840270867765755779_o

На фото (зліва направо): голова Дон. ВЦА Павло Жебрівський, директор ЕКЦ “Бахмат” Володимир Березін з Костянтинівки, голова ГО “Товариство Олекси Тихого” Євген Шаповалов з Дружківки, радник Павла Жебрівського – Максим Потапчук, голова ГО “Мама 86” бахмутчанка Галина Олійникова.

Джерело