Бахмутській школі пропонують присвоїти ім’я Героя України

Бахмут пам’ятає своїх героїв! Сьогодні, 12 березня 2016 р., в ОШ№18 відбулася акція, присвячена пам’яті Героя України Дмитра Чернявського, який загинув від рук проросійських провокаторів два роки тому у Донецьку на мітінгу за єдність країни.

Чернявский1

На акції були присутні школярі, вчителі, волонтери, керівництво міста та області. Своїми спогадами поділилися ті, хто знав Дмитра особисто, діти співали патриотичні пісні та читали вірші про Україну та Майдан. Особливе враження – від гимну України, який наживо виконував дитячий хор.

Чернявскиий2

Головним лейтмотивом заходу стало ствердження мужності та відданості Дмитра, ім’я якого навічно записано до героїв Небесної сотні. Гості та учні поклали квіти біля меморіальної дошки, відкритой на подвір’і школи. На жаль, дошку вже декілька разів намагалися пошкодити вандали: у місті ще багато людей,  у яких вчинок земляка Дмитра Чернявського, на жаль, не викликає поваги.

Чернявский4

Але такий великий та урочистий захід, організований на міському рівні, а головне – щире поважне ставленнч до Героя з боку молоді дає надію, що смерть молодого хлопця за волю та незалежність своєї країни була не марною! І Донбас є і залишиться гідною частиною України!

Чернявский3

За ініціативою колектива школи, випускником якої був Дмитро Чернявський, порушено клопотання про присвоєння учбовому закладу ім’ені Героя.

Чернявский5

Волонтери “Бахмута Українського” пропонують також розглянути варіанти надання імені Дмитра Чернявського одной з вулиць міста. Саме тому ми запрошуєм вас у неділю, 13 березня, о 9-00, у роковини трагедіяної смерті, прийти на площу Свободи, щоб підписати відповідне звернення до міської влади.

http://bahmutukr.org/894-english-bahmutskij-shkoli-proponuyut-nadaty-im-ya-geroya-ukrayiny/