#FreeSavchenko Полтава підтримує Надію Савченко!

Полтава активно долучилась до всесвітньої акції в день суду на підтримку Надії Савченко, відгукнувшись на заклик її адвоката. Сотні людей прийшли сьогодні на майдан біля Полтавської ОДА щоб підтримати українську льотчицю і підписати Звернення до світової спільноти від українських громадян.

Шановне суспільство!

Як всім відомо, на початку 2014 року Росія загарбницьким шляхом анексувала український Крим. Після цього, підбурюючи жителів сходу України та надаючи всіляку допомогу сепаратиському руху, а особливо військову, спровокувала озброєний конфлікт. Але цього Росії було замало, тому ця країна надіслала до України свої регулярні війська, свою техніку, своє озброєння, а також вела вогонь зі своєї территорії по українських громадянах.

Влаштовуючи силові методи, попирая міжнародні права, ця країна-агресор захопила наших громадян у полон.

Зараз ми хочемо звернути увагу всієї світової спільноти на судилище, що відбувається над Надією Савченко. Це просто свавілля:

– українську громадянку, – українського офіцера, – яка виконувала свої обов’язки, – яка служить в українській регулярній армії, – яка діяла на українській теріторії, – яка виконувала накази командування, – яка користується міжнародним дипломатичним імунитетом як обрана народним депутатом України

викрали з теріторії України, вивезли до країни-агресора Росії, та вже півтори роки судять ії, звинувачуючи в подіях, що сталися вже після попадання Надії в полон! Їй навіть не надали права останньго слову на так званому суді.

Виборюючи свої права та насамперед права України, ця мужня дівчина оголосила сухе голодування та заборонила доступ до себе російських лікарів! Надія Савченко готова повернутися в Україну живою чи мертвою!

Ми, український народ, просимо всесвітньої підтримки в процесі негайного звільнення нашої героїні, готовою на власному житті показати всьому світові приклад патріотизму та визвольної боротьби.

Ми, український народ, вимагаємо від Росії негайного звільнення Надії Савченко та інших політв’язнів: Миколи Карпюка, Олексія Чернія, Олега Сенцова, Геннадія Афанас’єва, Олександра Кольченка, Станіслава Кліха, Ахтема Чійгоза, Ескендера Кантемирова, Олександра Костенка, Ескендера Емірвалієва, Талята Юнусова, Валентина Вигівського, Сергія Литвинова, Юрія Солошенка!

Зібрано більше 300 підписів!

Савченко підписи

Савченко підписи0001

Савченко підписи0002

Савченко підписи0003

Савченко підписи0004

Савченко підписи0005

Савченко підписи0006

Савченко підписи0007

Савченко підписи0008

Савченко підписи0009

Думки полтавців з приводу можна дізнатись з відео видання Полтавського Громадського телебачення

https://youtu.be/uiQ7SApkwDg

Ігор Кіянчук, ІЦ Майдан Моніторинг

Acerca de Ігор Кіянчук 215 Articles
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан