“Завершення узгоджувальних процедур”

22 січня 2016 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ №17 “Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років”.

Згідно з п.1 ст.3 цього указу Кабінету Міністрів України було доручено “утворити в місячний строк Організаційний комітет з підготовки і проведення заходів із відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років та вшанування пам’яті її учасників (далі — Організаційний комітет), визначивши його співголовами Прем’єр-міністра України і Главу Адміністрації Президента України та включивши до складу Організаційного комітету науковців, представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, територіальних громад, громадських об’єднань, членів Ради з питань національної єдності”.

“У місячний строк” це, як не крути, до 23.02.16, без варіантів. Надворі скоро травень, а Оргкомітету – нема. Себто взагалі нема. Мінкульт повідомляє, що “завершуються узгоджувальні процедури”:

Мінкульт-оргкомітет

Не впевнені, що це аж зрада, чи вже  ганьба, але що гальма – це поза сумнівом. Залишається сподіватися, що узгоджувальні процедури щасливо  завершаться до, власне, 100-річчя подій, для відзначення яких має бути створено оргкомітет.