Припиніть скаржитися на погану освіту. Створюйте її самі

Дивлюся я на реформу освіти… І вірю в неї за умови, що батьки та вчителі будуть не лише її хотіти, а й самі робити її щодня. Припиніть скаржитися на погану освіту. Створюйте її самі.

Утворюйте маленькі садочки. У нашій країні повно красивих жінок футболістів-депутатів-олігархів-і просто заможних людей. Ви вже достатньо створили салонів краси, бутіків, спа-центрів. Час прийшов створити у суспільстві те, чого воно на сьогодні потребує! Це якісна освіта! Робіть її не заради бізнесу.

Творіть маленькі садки для здорового розвитку дитини. Запросіть туди спокійних вихователів, організуйте здорове харчування. Щоб діти там багато рухалися та гралися. Зробіть школи, класи, гуртки, клуби, де дитина буде отримувати все для розвитку своїх талантів. Де індивідуальність дитини буде рости, де буде розвиватися мислення, почуття та воля дитини. Шукайте вчителів, які захочуть так працювати з дітьми. Їх дуже багато, але вони втекли зі школи. Та мріють працювати з дітьми. Кличте їх. Вони не обслуговуючий персонал, вони не послуги освітні надають. Вони знаходяться поряд із вашою дитиною більше часу ніж ви. Отже, впливають на її формування, звички, світогляд. Впливають на те, виросте ваша дитина вільною, відповідальною, здоровою, впевненою чи ні!!! Тож шукайте їх, запрошуйте до ваших шкіл, класів, гуртків, додому!

І не кажіть скільки це буде коштувати. Радійте, що є хороша справа, куди ви віддаєте гроші. Вони знайдуть шляхи як до вас приходити знову і знову. Бо вони потрібні вам для хорошої справи. Віддавайте ваш час, знання, компетенцію.

Творіть реформу освіти сьогодні. Своїми руками. Шукайте однодумців. Творіть прецеденти для нових освітніх законів. Хто як не ми батьки, вчителі для наших дітей!

Наталія Шпілька

risunok1_1

Ілюстрація