Вносиш новий законопроект – запропонуй скасування двох існуючих

Георгій Логвинський – народний депутат здорового народу.

“Кажуть, що законів – понад 60 тисяч. … А тепер уявіть, що потрібно подати комплексний серйозний законодавчий акт. І ти повинен врахувати, що прописано в існуючих хоча б ста. Це непроста робота. Через це законопроекти виходять неякісні. … Нам потрібно більше задуматися над тим, щоб не приймати нові, а скасовувати старі – робити все простіше”.

Хотілося б, щоб пан депутат був активніший в просуванні цього, щоб воно з риторики ставало практикою, як в депутата в нього для цього є реальні інструменти.

Називатися це має умовно “вносиш новий законопроект – запропонуй скасування двох існуючих”. Ясно що точно порахувати так закони (які можуть бути змінами до законів) неможливо, але йдеться не про крючкотворство, а про ідеологію. Хто хоче робити – шукає спосіб зробити, хто не хоче – привід аби не робити.

Для початку він сам може публічно оголосити про те, що відтепер працює лише за таким принципом – вносить законопроекти з новими нормами в пакеті із законопроектом із скасуванням старих правил та регулювань.

Потім можна оголосити про створення міжфракційної групи, куди увійдуть ще колеги, яких вдасться навернути в цю релігію.

Інакше це все лише слова без реальної практичної дії задля їх реалізації, що добре, але замало, особливо коли діяти з його позиції можна з відносно невеликими затратами ресурсів.

Chacha Shushuridze