У Дружківці замість вулиці Московської буде проспект Олекси Тихого!

За таке рішення 22 вересня 2016 р. на сесії міськради проголосували 22 депутати з 27 присутніх на сесії – підтримали всі партії, які представлені в міськраді. Також рішення підтримав і міський голова Валерій Гнатенко.

Міський голова Валерій Гнатенко заявив, що це знакова подія для Дружківки, і наступний етап – створення єдиного проспекту Олекси Тихого від Слов’янська до Костянтинівки. Незадовго до цього, під час “депутатського дня” секретар міськради і голова комісії з декомунізації Ірина Бучук розповіла, що серед жителів Московської було проведено опитування, і більшість респондентів підтримали ідею проспекту, названого на честь відомого земляка, правозахисника Олекси Тихого.

До речі, 4 депутати проголосували проти – Дмитро Ковилін і Сергій Бурикін (брали участь в організації незаконного “референдуму”), Анатолій Регеда (всі – Опозиційний блок), і Галина Небогатікова (Наш край). Депутат від Оппоблока Сергій Головченко – утримався. Примітно, що останні двоє отримують зарплату з українського бюджету – Небогатікова як начальник міського УПСЗН, а Сергій Головченко керує обласним (!) Підприємством “Спорт для всіх”. Однак присяга держслужбовця не заважає їм проявляти свою політичну позицію, яка у них виражено українофобська.

Це голосування – підсумок тривалої і копіткої роботи великої ініціативної групи, яка повертала пам’ять про земляка, ім’я якого довгий час було під забороною.

Мої вітання всім, хто брав участь у цій чудовій кампанії: Євген Шаповалов,Евгений фиалко, Volodymyr Berezin, Vitaly Kolbounov, Cветлана Агаджанян, Марина Романцова, Vera Shelest, Владимиру Качуру, Валерию Романько, Виктору Бутко и всім-всім-всім, хто штовхав цю ідею.

Дякуємо і Павло Жебрівський, який допоміг в реалізації цієї ідеї. 

Окремі ділянки проспекту Олекси Тихого вже перейменовані в Слов’янську, Краматорську та Олексієво-Дружківці. На черзі – перейменування ділянок проспекту в Слов’янську, Краматорську та Костянтинівці.

14425432_1176690695734334_4029181229694008407_o

Павло Островський

Євген Шаповалов Сьогодні, 28 вересня, Дружківська міська рада переважною більшістю голосів прийняла рішення про перейменування вулиці Московська на Олекси Тихого. Цьому передувала тяжка й кропітка робота активістів, патріотів. Ми почали цей процес ще в 2008-му. Тоді ми намагалися перейменувати маленькау вулицю селища Олексієво-Дружківка з Тухачевського на Тихого. Тоді нам це не вдалося. Але, як казав один українець: “Ніщо не спинить ідею, час якої настав!”. Ми не складали зброю, ми падали, вставали й шли вперед! З нами завжди був Олекса. Його чистий розум, добре серце, рішучисть і послідовність спонукали нас діяти. І ми діяли. І перемогли… Так і Україна переможе всі сьогоденні смертельні небезпеки, здолає своїх ворогів, здолає корупцію, і стане передовою європейською державою!