Російські офіцери здійснюватимуть правосуддя в Україні? Або про що не сказав Президент.

Це реакція на  Послання Президента України до Верховної Ради України «Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2017 році» 

“Влітку завершився безпрецедентний конкурс із формування нового Верховного Суду. Склад вищої суддівської інстанції формувався за активної участі суспільства. І як показує рейтинг переможців конкурсу, у вісімдесяти відсотках випадків Вища кваліфікаційна комісія суддів погодилася з Громадською радою доброчесності. Кандидати, до яких Рада мала претензії, не потрапили до фінального списку. 90% переможців конкурсу раніше не працювали у Верховному Суді. Близько 30 %– є адвокати і науковці. Це і є та свіжа кров, якої потребує система заради свого оновлення.”

Пише бувший член Громадської ради доброчесності Леонід Маслов:

Вчора не хотів в свято (день розвідника) постити зраду.

Але стосовно конкурсу у #ВерховнийСуд рівень брехні, озвученої вчора Президентом в стінах Верховної Ради, просто зашкалює.

Прошу репосту від усіх, хто мені довіряє. Хто може — прошу розмістити у всіх виданнях, які читають про нас наші іноземні друзі. Прошу допомогти з якісним перекладом на англійську.

Не треба робити судову реформу, достатньо з трибуни парламенту заявити, що “шеф, усьо готово”. Ця брехня Президента — гнілий месідж про задоволення щойно зліпленим лайном, який оголосили перемогою.

Можна було сказати, що в Верховний Суд потрапило багато гідних людей (такі дійсно є) і це було б хоча б напівправдою.

Немає там 30% науковців і адвокатів. “Несуддів” – менш 20%.

Про 90% оновлення Верховного Суду — жахлива брехня. Насправді, БІЛЬШЕ ПОЛОВИНИ суддів-переможців є діючими суддями касаційних інстанцій!

Новий Верховний Суд (120 осіб) за своїм функціоналом еквівалентний 4 старим касаційним судам численністю 274 особи (за даними укрВікі ВСУ-48, ВАСУ-79, ВГСУ-57, ВССУ-90), яка трошки більше за фактичну. Оновлення складу слід вимірювати у відсотках в новому ВС старих суддів цих 4 судів, аж ніяк не у кількості членів старого ВСУ, які потрапили в переможці. З 48 останніх деякі взагалі не подали заяви, а деякі провалили первісні тести на знання права.

Не 80% наших висновків були враховані, а 38%. І ці 38% були простим співпадінням висновку з відсутністю достатнього лоббі в ВККС з боку зашкварених.

В Верховний Суд може потрапити 30 осіб з висновками Громадської Ради Доброчесності (ГРД) – 25% складу “нового” Верховного Суду не відповідають очікуванням людей.

Вони (всупереч закону і основним засадам правосуддя) забороняли відео і аудіо фіксацію судового процесу, заявляли неправдиві дані в декларації доброчесності, в декларації родинних зв’язків, приймали відверто замовні рішення, які жодним чином не відповідають уявам суспільства про правосуддя, підтримують тісні зв’язки з родичами-зрадниками України і мандрують по окупованих територіях і на росії.

В число переможців потрапили члени Верховного Суду України Романюк і Берднік, які самою поважною судовою інстанцією у світі (Великою Палатою Європейського Суду з Прав Людини ) були ОДНОГОЛОСНО визнані злочинцями (постановлення завідомо неправосудного рішення шляхом “грубого свавілля” і “відмови в правосудді”).

Потрапили Слинько і Наставний, які в складі Вищий Спеціалізований Суд України (ВССУ) остаточно затвердили ганебний вирок Ю.Луценко. Вони ж засудили Павліченок, незважаючи на численні порушення під час збору доказів, нехтуючи презумпцію невинуватості.

Юрченко, яка свавільно позбавила Степана Бандеру звання Героя України. Можна багато спорічатися про Степана Андрійовича і чи можна його вважати громадянином України. Це — схоластика. Однак судові рішення з цього приводу 1) це безпрецедентний, невідомий адміністративному правосуддю випадок задоволення позову від неналежного позивача (до речі днрівського терориста, який у подальшому скоїв замах на життя дружини Турчинова). 2) Зрадник України Колесніченко і решта януковічеської шобли відверто і зухвало заявляли, що контролюють процес – у кого-небудь є сумніви у протилежному?

Судді, які виконують владні телефонні замовлення на потрібні рішення — набагато гірші за хабарників бо користуються мандатом безкарності і широким попитом виконавчої влади. Юрченко, Слинько, Наставний будуть тепер просто виконувати нові актуальні замовлення.

Валентина Сімоненко — сестра зрадниці, що служить окупантам в Криму є головою Ради суддів. Отримала на практичному завданні в якості модельної реальну справу, яку до того сама розглядала і приховала цей факт. Пише з численними помилками українською, мандрує до Криму.

̶р̶о̶с̶і̶й̶с̶ь̶к̶и̶й̶ офіцер (UPD: радянський,прийняв присягу Україні 21.01.92) Богдан Львов (а, як відомо, ̶р̶о̶с̶і̶й̶с̶ь̶к̶і̶ радянські офіцери колишніми не бувають), замішаний в корупційних скандалах і втручаннях в систему автоматичного розподілу, вже відчуває себе майбутнім головою Верховного Суду. Нагадаю, що ВРП очолює інший російський офіцер Ігор Бенедисюк, його товариш і колишній партнер по колегії ВГСУ.

Якщо ВРП пропустить цих кандидатів, це буде повний провал судової реформи.

Поки не пізно, давайте докладемо максимум зусиль, щоб цього не трапилось. Щоб під час голосування в ВРП не брали участь “любі друзі”. Щоб критерієм проходження в Верховний Суд була репутація особи, а не рівень її слухняності і корпоративизму.

Даємо розголосу.

Окупанти мають повиздихати.

Леонід Маслов, представляв ІЦ “Майдан Моніторинг” в Громадській Раді Дорочесності

Історія питання: 20 березня 2017 року

В рамках процесу Вища кваліфікаційна комісія суддів, Громадська рада доброчесності, Вища рада правосуддя здійснюють перевірки кандидатів на відповідність критеріям професійної етики та доброчесності. Глава держави процитував слова одного із членів Громадської ради доброчесності, колишнього воїна 92-бригади розвідника Леоніда Маслова: «З нами, слава Богу, ніхто не домовлявся і не домовляється і не намагається це зробити».  «Це те, для чого така Рада створювалась», – наголосив Президент.

Цитата звідси http://www.president.gov.ua/news/prezident-ochikuye-pochatku-roboti-novogo-verhovnogo-sudu-vz-40474