М’яка сила Росії щодо Украіни: 5 тез загроз

1. Спочатку, для просування своїх Цілей – Вони будуть проштовхувати якнайбільше слово МИР.

Тези: «люди хотят мира», «хватит воевать», «страдают мирные люди», «по тєлєвізору одні воєниє»… і всяке таке.

Мета: змінити контекст сприйняття з необхідності тотальної оборонної війни до так званого миру.

2. Далі, Вони настворюють купу громадських пєрєсєлєнческіх організацій, щоб був сформований так званий «голос Донбаса». Для Європи та США та внутрішнього ринку.
Звісно, не той голос що каже про необхідність оборони та покарань для зрадників.

Тези: «нас діскрємініруют», «нас угнєтают», «украінское общєство мілітарізіровано», «нам всьо такі навязивают історію с запада», «нам на ногу в час пік в метро наступілі потому что ми пєрєсєлєнци», «Українє нужно мощноє антівоєнноє двіжєніє».

Мета: зробити окрему ідентифікацію «пєрєсєлєнєц», щоб переіхавші не розчинялись в загальноукраїнському контексті. Посіяти сумнів, що «а чи може можливо Україна реально когось там дискримінували?»

3. Далі, Вони наголосять на стандартах БіБіСі. Стандарти ББС – це коли ти приймаєш участь у російській інформаційний кампанії.
Всіх журналістів, які не ведуться та ОБСЄшні тренінги про «іншу сторону» та стандарти ББС – вони обізвуть «не професіоналами» і будуть виштовхувати з професії.

Тези: «стандарти ББС – єто професіоналізм, а кто ім не слєдуєт, то прапагандіст вайни і вишиватнік», «нужно услишать і другую сторону собитій (війну вони не називають війною) на Вастоке України», «посмотрітє сколько вакруг радікалов-мілітарістов», «хі-хі, патріоти всьо нікак нє наіграются в вайну».

Мета: зробити російську пропаганду цілком легальною в українському інформаційному просторі. Посіяти сумніви у журналістів: «а чи не забагато ми показуємо військових? Може треба побільше вчителів що робили референдум та продовжуть працювати?…».

4. Вони, за допомогою своїх ЗМІ почнуть виходити на ТБ. Почнуть робити купу соц.опитувань з перекручуваними питаннями. По типу «Ви за мир?» (ну звісно, всі Ми за мир, але за який і де саме…».
Сьогодні прочитав щось таке: 78% українців висловились за збереження вчителям їхніх робочих місць на окупованій території.
Це такий метод легітимізації необхідних тез.

Тези: «Ви бачите, – будуть Вони казати з ТБ,- більшість українців за те щоб у разі звільнення по вчителям не проводились СБУшні перевірки. Та і перевірки,-це ж терор так робили фошисти»,-будуть перекручувати Вони.

Мета: сприяти для громадян України сумніватись в необхідності недопуску до державних та державотворчих посад людей, які працювали на російського ворога.

У майбутньому:

5. Далі, Вони почнуть казати, що для миру треба підти на поступки і по Мінським соглашєніям треба провести вибори.
І відповідно, у разі можливої реінтеграції чи то визволення окупованих Росією територій, вони будуть казати що треба зберегти частину управлєнцев на мєстах (так – так колабораціоністів).
Бо:…

Тези: «…управлєнци (себто колабораціоністи) на мєстах лучшє панімают мєстниє праблєми», «зачєм слова бударажить общєство», «там уже слажилась своя сістєма управлєнія», «зачєм варашить прошлоє», «да он не патріот-вишиваточнік, но он прафєсіонал».

Мета: легітимізувати людей які працювали (непросто співробітничали, а саме працювали) з російським окупаційним режимом у державні органи української влади на реінтегрованих/звільнених територіях.

І не кажіть, що я Вас не попереджав.

Віталій Овчаренко

ПС. А хто Вони? – Починаючи від наївних дурачків які у все це вірять, і закінчуючи тими хто свідомо працює у вказаному контексті.
Окремі лідери думок, окремі політологи, окремі експерти, російські пропагандисти (які чомусь звуться журналістами), купа НГО… своєрідний симбіоз.

1320321 20.12.2012 Жительница деревни Фрунзе Омской области смотрит телетрансляцию пресс-конференции президента России Владимира Путина. Алексей Мальгавко/РИА Новости
Acerca de Віталій Овчаренко 449 Articles
Журналіст, громадський діяч, Донеччанин, ветеран російсько-української війни.