Активісти вимагають у влади зреагувати на кремлівську пропаганду серіалу «Слуга народу-3»

Активісти ініціативи #ВимкниРосійське звернулись з офіційною заявою до The Security Service of Ukraine та Генеральна Прокуратура України, повідомляючи про кримінальні правопорушення у змісті серіалу «Слуга народу-3», що фактично є агітаційним матеріалом президентської передвиборчої кампанії Володимира Зеленського.

Аналізуючи сюжет, активісти виявили паралелі між вигаданими персонажами і подіями з однієї сторони, а також вищими посадовими особами Української Держави та новітньою історією України – з іншої. Серіал позиціонує Україну як failed state – державу, що не може підтримувати своє існування як життєздатна та економічна одиниця, стає некерованою й недостатньо легітимною в очах міжнародного співтовариства у зв’язку з розпадом державної влади.

«Небезпека полягає не лише в тому, що за допомогою серіалу один з кандидатів на президентське крісло ввів в оману українських виборців. Проблема виходить за рамки виборів. Сам факт вільної демонстрації серіалу, що просуває тези ворожої російської пропаганди, загрожує національній безпеці України», – переконана Олеся Горяйнова, активіст #ВимкниРосійське. За її словами, державні силові та правоохоронні органи мусять негайно звернути увагу на зміст серіалу, що містить українофобні та проросійські тези, що підривають засади незалежності України та грають на руку ворогу – Російській Федерації.

Крім того, активісти вимагають від Державне агентство з питань кiно анулювати державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільму через наявність у фільмі матеріалів (висловлювань, дій тощо), які спрямовані на ліквідацію незалежності України, розпалювання міжетнічної, релігійної ворожнечі, приниження нації, неповагу до національних і релігійних святинь.

Відповідно до законодавства, відповідь на лист-повідомлення про кримінальне правопорушення має надійти протягом 30 днів.

Повний текст листа з аналізом змісту серіалу та відповідними правопорушеннями:

https://onedrive.live.com/view.aspx?resid=E8DEFD365E8A8004!163&ithint=file%2cdocx&authkey=!AINFm6nMV2wUQcc 

Acerca de Віталій Овчаренко 449 Articles
Журналіст, громадський діяч, Донеччанин, ветеран російсько-української війни.