Анонс. Жінка в інформаційній війні: мішень, комунікаторка, миротвориця. 28 жовтня 2019

До 19-річчя ухвалення резолюції 1325 Ради Безпеки ООН «Жінки, мир і безпека» запрошуємо жінок – лідерок миротворчості – поділитися досвідом і проблемами роботи з державними органами по забезпеченню безпеки жертв конфлікту та обговорити нові виклики, особливо пов’язані з інформаційною війною.

Ми запрошуємо також і чоловіків, які працюють в миротворчих проєктах.

Дата проведення: 28 жовтня 2019 року.

Місце проведення: Харків, вулиця Чернишевська, 27, клуб 6-1 кут.  На мапі тут https://goo.gl/maps/8Ww64UZzCFvkdwZy9

Початок о 11.00, закінчення орієнтовно – 17.00.

Попередня тематика конференції: Жінки, як мішені в інформаційній війні. Довіра, відповідальність і материнські почуття. Чи може мішень «працювати» на ворога? Як прагнення безпеки спонукає розповсюджувати фейки . Методи просвіти:що працює, що шкодить. Головна проблема – інформаційну безпеку не вважають проблемою. Громадські організація і держава – що ми можемо робити разом?

Спікерки – наші колежанки з Вінниці:

Лариса Полулях – волонтерка, громадська активістка, тренерка. Координаторка волонтерської групи «Бойові бджоли», керівниця правозахисної громадської орагіназції «А-ВЕСТА». Має чималий досвід протидії ворожим інформаційним операціям як в соціальних мережах, так і в реалі, і охоче ним ділиться. Організовує і проводить навчання військовослужбовців, ветеранів і волонтерів з інформаційної безпеки.

Оксана Яцюк, громадська активістка, тренерка, адміністраторка ФБ-сторінки «Вижити в мережі». Інформаційною безпекою займається з 2014 року, як тренерка в проектах громадських організацій та позаштатна викладачка Вінницького центру перепідготовки і підвищення кваліфікації державних службовців та працівників місцевого самоврядування. Авторка посібника з інформаційної безпеки для ветеранських і волонтерських організацій.

Обидві активні жінки реалізують проект по впровадженню резолюціїї 1325 у Вінницькій області, проводять навчання для жінок з безпекових питань, зокрема у сільських районах і прикордонних.

Буде можливість дивитися живе відео конференції.

З питаннями звертатися до Наталії Зубар panimaidan@gmail.com

Acerca de Оксана Яцюк 27 Articles
Тренерка з інформаційної безпеки ІЦ "Майдан Моніторинг", дослідниця в "Совку довбаному", авторка навчальних курсів та методичних посібників