Чи на своєму місці перебуває Данило Гетманцев?

Відомо, що Данило Гетманцев (доктор юридичних наук, професор, адвокат, власник юридичної компанії, президент Асоціації податкових радників, член Європейської асоціації податкових професорів (European Association of Tax Law Professors — EATLP), голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради, автор податкових законопроектів “Слуг народу”) брав участь у конкурсі на місце судді Верховного суду, отримав непогані бали в тестах на знання матчастини, але провалив “психологічні тести” і до Верховного суду не потрапив.

Сам він коментував це в тому ключі, що, мовляв, самі розумієте – якісь мутні закриті психологічні тести, зрізали конкурента – але оскаржувати, сказав, не буде.

Ця історія грає іншими, ніж тоді, фарбами сьогодні – після ознайомлення з декларацією з годинниками Ролекс та Франк Мюллер “від невідомих виробників”, річними доходами власника великої юридичної фірми в 40 тис грн – і все це у поєднанні з тирадами про непорядність тих, хто платить не стільки податків, скільки “хтось” вважає порядним, публічним висловленням задоволення з приводу 70-відсоткової ревізії його власного законопроекту, заявою про бажаність скасування спрощенки для провайдерів послуг з відкликанням цієї заяви через кілька годин.

Перш за все, хочеться подякувати авторам цього явно дуже якісного психологічного тесту :)

Але також хочеться спитати – невже обов’язково головою одного з найважливіших парламентських комітетів (з питань фінансів, податкової та митної політики) призначити людину, якій відмовили в іншому високому офісі (суддя Верховного суду) через … психологічні особливості, несумісні з роботою на відповідальній посаді..?

Chacha Shushuridze

  • коментар експерта: (Віктор Пушкар, кандидат психологических наук)

“мутність, брехливість, злодійкуватість. На 16-факторних тестах паляться всі. Крім, можливо, їх сертифікованих користувачів. Це надійніше, ніж детектор брехні”

  • питання про годинники: