Свідоме знищення галузі містобудування?

Невідомо, яка з аналогій більш прийнятна в даному випадку: про собаку з ковбасою на шиї, чи про лисицю, яка стереже курятник, але ситуація, що, наразі складається в царині містобудування, однозначно одна з вказаних.
Проте, по порядку.
29 грудня 2020 року, коли український люд подумки вже їв новорічний холодець, Офіс Президента України, разом з Кабінетом Міністрів розродились низкою законодавчих актів. Просто аттракціон плодовитості відбувся! Серед інших, безумовних шедеврів, є один цікавий документ, а саме Указ президента України №606/2020 “Про склад Координаційної ради з вирішення проблемних питань у сфері містобудування”

Фото Николая Тимченко 24.07.18 Озеро Небреж

Сама ідея створення координаційної ради з питань кульгавої на обидві ноги містобудівної галузі, начебто, вчасна і позитивна. Проте, диявол, як то кажуть, криється в деталях, тобто в персональному складі “координаторів”.
Читаємо фаховий склад новоспеченої координаційної ради:
1. Шуляк О.О. – менеджер бізнес адміністрування. Девелопер.
2. Кладієв В.М. – чиновник класичний – представник координаційного центру взаємодії президента з кабміном
3. МалюкВ.В. – правознавець.
4. ОніщукО.М. – юрист.
5. Потаєв В.О. – радник Керівника Офісу Президента України і більше про нього нічого не відомо
6. Саакашвілі М.Н. – юрист міжнародного права.
7. Свириденко Ю.А. – менеджер антимонопольної діяльності.
8. Стурен К. – генеральний директор ЗАТ “Чумак”. Підприємець.
9. Сухачов О.О. – правознавець.
10. Чернишов О.М. – юрист, девелопер.

Тобто, якщо стисло – девелопер, невідомохто, правознавець, юрист, невідомохто, юрист-міжнародник, менеджер, підприємець, правознавець і девелопер тепер займатимуться вирішенням проблем в сфері містобудування. Містобудування!

Поясню. Містобудування це – будівництво і архітектура в державних масштабах! Тобто питаннями дотримання законів в сфері містобудування опікуватимуться ті, хто зазвичай ці закони порушує.
І жодного архітектора! Жодного фахівця з містобудування! Жодного, хоча б, будівельника!

Що це, якщо не свідоме знищення галузі? Про якусь там пам’яткоохоронну діяльність, історичні ареали і т. п., вочевидь, можна забути.

А що, так можна було?..

Парцхаладзе здивовано застиг….

Вільний Урбаніст