Мер Одеси подає до суду на ЗМІ через власну декларацію

Мер Одеси Олексій Костусєв має намір просити Приморський районний суд Одеси притягти до відповідальності засоби масової інформації, котрі поширювали, з його слів, недостовірну інформацію про отримання ним матеріальної допомоги понад 1 млн гривень із міського бюджету в 2010 році. Про це сказано в заяві управління інформації Одеської міської ради.

«Низка ЗМІ поширила інформацію про те, що мер міста Одеси Олексій Костусєв отримав з міського бюджету матеріальну допомогу… Управління вповноважене заявити, що ця інформація є неправдою», – йдеться в заяві.

У ній сказано, що в 2010 році Костусєв з міського бюджету матеріальну допомогу не одержував, а також не одержував зарплату як мер Одеси.

«Оскільки недостовірну інформацію про декларацію Олексія Костусєва ті самі ЗМІ поширюють не вперше, він має намір домагатися карного покарання наклепників», – йдеться в заяві.

У ній уточнюється, що в 2010 році Костусєв отримав матеріальну допомогу як голова Антимонопольного комітету в розмірі середньої заробітної плати (16 031,33 гривні), а решта доходів, вказаних в його декларації (графа «Матеріальна допомога»), отримані із джерел, що не мають стосунку до державного й міського бюджетів і проходження ним служби в органах державної влади й місцевого самоврядування.

Як пояснив Українським Новинам представник Одеської міськради, низка одеських ЗМІ минулого тижня (9-12 серпня) поширили інформацію про те, що Костусєв отримав матеріальну допомогу в розмірі понад 1 млн гривень із бюджету Одеси.

Ні управління інформації, ні представник міськради не повідомили, які саме засоби масової інформації поширювали недостовірну інформацію.

Нагадаємо, мер Одеси Олексій Костусєв задекларував 1,733 млн гривень доходів, отриманих у 2010 році.

Зокрема, дивіденди, відсотки – 451,241 тис. гривень; спадщина й матеріальна допомога – 1,062 млн гривень; зарплата – 161,327 тис. гривень; страховка – 14,754 тис. гривень.

Нещодавно ЗМІ повідомили, що Костусєв одержав торік матеріальної допомоги на 1 млн грн.

Костусєв займає пост мера Одеси з 31 жовтня 2010 року. Раніше очолював Антимонопольний комітет України.

Тиждень

Від Майдану:

– Звертаємо увагу, що прес-служба переводить стрілки з одного джерела чиновницької матеріальної допомоги на інше.   Сума отриманих коштів не оскаржується. Майже двохмільйонний річний дохід чиновника викликати подив не повинен.

– Якби копія декларації чиновника була доступна у відкритих джерелах, що є цілком логічним з огляду на філософію питання доступу до публічної інформації, то може й не було б [можливих] перекручень

 

A propos Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.