Радмін Криму “привітав” кримських татар з ораза-байрамом черговою ескалацією

Всупереч вимогам Меджліса, нове керівництво кримського Радміну робить спроби призначити нове керівництво Бахчисарайського національного заповіднику без узгодження кандидатур та програми розвитку з кримськими татарами.

Нагадаємо, що серцем заповіднику і головною його прибутковою частиною є Хан-Сарай – середньовічний палац ханів Гераїв, який після реконструкції і впорядкування екскурсійно-туристської та науково-популярної програми став ключовим об’єктом туристичної діяльності регіону. В останні місяці Хан-Сарай навіть вийшов у номінанти пам’яток культури Списку ЮНЕСКО.

Саме у цій час за ініціативи кримського уряду раптово оголошено про зміну керівництва заповіднику. Вочевідь, це намагання очолити контроль над ресурсами видатної пам’ятки за принципом “прийти на все готове”.

При цьому Радмін демонстративно відкинув вимоги кримських татар брати їхню думку за увагу при змінах керівництва та “курсу розвитку” Хан-Сараю, єдиної цілісної та успішної перлини їх народу, яка не занедбана державою і квітне на цей час.

Наразі найближчими годинами в Бачисараї анонсована зустріч-знайомство нового керівництва автономії та заповідника із колективом Хан-Сараю.

Меджліс виступив з критикою неконструктивної позиції влади та вимагає відсторонення некомпетентних чиновників, які згортають курс покійного прем’єра Василя Джарти на консенсус та міжетнічний мир у Криму.

Повідомляється, що на 17 годину ввечорі має статися мітинг кримських татар біля Хан-Сараю. Тоді ж намічено і приїзд нових керівників Криму та Заповіднику у Бахчисарай.

Майдан слідкує за подіями.