Перед сесією на заступника голови ЛОР оприлюднили компромат

Перед сесією на заступника голови ЛОР оприлюднили компромат

Зараз у Львівській обласній раді кулуарно готуються зміни до статуту «Галсільлісу», що може загрожувати повною ліквідацією підприємства або бути першим кроком до здійснення його приватизації.

Про це 17 жовтня на прес-конференції заявив генеральний директор ЛГП «Галсільліс» Павло Котик.

Він повідомив, що сьогодні з публікації у ЗМІ дізнався про договір заступника голови Львівської обласної ради Петра Колодія, члена ВО ” Свобода” , з американським інвестором Sunfield Capit LLC в особі Меган Хюез щодо продажу «Галсільлісу».

Зокрема, відповідно до цього договору, Колодій зобов’язувався до 1 грудня 2011 року забезпечити проведення приватизації «Галсільлісу», а перед цим звільнити генерального директора підприємства і призначити на цю посаду свою людину. Сума даного договору становить 2 млн доларів. І Колодій нібито вже отримав 200 тис. доларів авансу.

За словами Павла Котика, у зв’язку з оприлюдненою у ЗМІ інформацією він вирішив застерегти громадськість, що під виглядом реформування чи зміни статуту може реалізовуватися план приватизації комунального підприємства Львівської обласної ради.

Відповідні заяви «Галсільліс» скерує у міліцію, прокуратуру та СБУ і буде просити повністю вивчити ситуацію, яка склалася навколо підприємства.

«Шість місяців одне з підприємств обласної ради, яке має найкращі показники, піддається тиску з боку пана Колодія – моральному, психологічному. І моя позиція як керівника – висловити це, щоб громада Львівщини про це знала», – сказав Котик.

Він також наголосив на тому, що якщо і вносити будь-які зміни до статуту «Галсільлісу», то вони мають бути опрацьовані спеціалістами з лісового господарства і юристами підприємства, а не готуватись кулуарно і нашвидкуруч.

Документ зі сайту “Україна кримінальна”