Створено перший паркувальний майданчик. Для регіоналів only

Цікаве та красномовне рішення прийняв виконком Херсонської міськради, а саме:

Про створення спеціально обладнаного майданчика для паркування транспортних засобів на території м. Херсона* 

Якщо обмежуватися лише заголовком – то можна щиро та наївно радіти – нарешті в Херсоні з’явиться перший обладнаний (!) паркувальний майданчик.

А якщо придивитися уважніше – то нічого нового не сталося.

Начебто,  29-го вересня посадова особа ОПГ “Партія регіонів” звернулася із листом до виконкому.

Чому саме 29-го вересня? Можливо, тому, що документ має обов’язково передувати  критичним повідомленням, які розмістили численні місцеві інтернет-ЗМІ 4 жовтня?

При тому вже 18-го жовтня проект відповідного рішення було розміщено на сайті міськради.  Відповідно до цього  рішення об’єкт має бути створений до 1 квітня (ха-ха!) 2012 року. А те, що можна було побачити за вказаною адресою від 4-го жовтня  – то просто зорова галюцинація, яку відображено на фото суто завдяки підступним технологіям.

Тобто, і місяця не минуло, як лист й розглянуто, й задоволено. А як же ж – Україна ж для людей…

Щоправда, натхненно посилаючись на Постанову Кабміну  щодо Правил паркування транспортних засобів пацани випадково не помітили,  що згідно тих самих правил “спеціально обладнаний майданчик для паркування” має відповідати цілій низці вимог, як то:

а) спеціально обладнані майданчики для паркування – майданчики для паркування, розміщені поза межами проїзної частини вулиці,  дороги або тротуару та обладнані відповідно до вимог цих Правил і Правил дорожнього руху ( 1306-2001-п )

б) Відведені майданчики для паркування позначаються
дорожніми знаками та суцільною синьою (блакитною) – [у корпоративних кольорах! – М-І ] – смугою на
проїзній частині і на бордюрі, який відокремлює проїзну частину
від пішохідної

в) На майданчиках для паркування обов’язково облаштовуються
місця (в обсязі 10 відсотків загальної кількості, але не менш як
одне місце) передбаченого стандартами розміру, позначені дорожніми
знаками та розміткою для паркування транспортних засобів,
зазначених у частині шостій статті 30 Закону України “Про основи
соціальної захищеності інвалідів в Україні” ( 875-12 )…

і т.д., і т.і.

Тож, якщо пацани у своїх рішеннях посилаються на якісь там закони чи нормативні акти, то це лише тому, що шаблон просто такий. Звісно, можна було б написати “ми, пацани, чиста канкретна будемо робити оце і оце…”, але ж є небезпека, що якась там Венеціанська чи ще якась комісія причепиться…  Про дотримання отих дурнуватих норм закону, звісно, жодного разу не йдеться. Лише про легитимізацію беззаконня.

=========

* – повний текст рішення виконкому:

Розглянувши листа заступника голови Херсонської міської організації Партії регіонів, зареєстрованого виконавчим органом міської ради 29.09.2011 за № 8-9556-16/12, відповідно до Положення про організацію паркування транспортних засобів на території м. Херсона, затвердженого рішенням міської ради від 26.04.2007 № 392, та Правил паркування транспортних засобів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2009 № 1342, керуючись підпунктом 4 пункту «а» статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

1. Створити до 01.04.2012 на території міста спеціально обладнаний майданчик для паркування транспортних засобів на п’ять паркувальних місць за адресою: вул. 295-ої Гвардійської Херсонської дивізії, 6/9.
2. Визначити оператором указаного майданчика Херсонську міську організацію Партії регіонів.
3. Комунальному підприємству «Сервіс – Центр» (Грибун І.В.) взяти на облік зазначений спеціально обладнаний майданчик для паркування транспортних засобів.
4. Відповідальність за належний санітарний стан майданчика покласти на Херсонську міську організацію Партії регіонів (Задніпряний А.В.).
5. Відповідальність за виконання даного рішення покласти на директора
КП «Сервіс-Центр» Грибуна І.В.
6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Ярошевського В.І.

Міський голова В.В.Сальдо

A propos Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.