В Кременчуці завтра мітингуватимуть афганці й чорнобильці

Акція протесту проти скорочення соціальних виплат чорнобильцям, афганцям та іншим пільговикам намічена на понеділок, 10 жовтня, на 17.00 на площі Незалежності

Основною причиною акції протесту, наміченої в Кременчуці на понеділок, громадські організації ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній станції та воїни-афганці називають намагання уряду суттєво скоротити соціальні виплати, гарантовані законодавством України.
Також, ймовірно, у мітингу візьмуть участь незалежні профспілки. Як повідомляють поінформовані джерела медіа-центру «Репортер», до акції можуть приєднатися вільні профспілки машиністів.
Річ у тому, що керівництво «Укрзалізниці» оголосило про наміри скоротити кілька потягів, що формуються в Кременчуці, або забезпечують зв’язок цього міста з іншими регіонами України. Зокрема, можуть бути скасовані потяги: Кременчук-Львів, Харків-Кременчук, Харків-Херсон тощо.
Це може призвести як до погіршення обслуговування пасажирів на залізниці, так і до втрати багатьма співробітниками цих потягів роботи.

Юлія Билина