Відкриття пунктів публічного доступу до Інтернету у бібліотеках Херсонської області

ВІДКРИТТЯ ПУНКТІВ БЕЗКОШТОВНОГО ДОСТУПУ ДО ІНТЕРНЕТУ В БІБЛІОТЕКАХ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

26 жовтня поточного року відбудуться урочисті церемонії з нагоди відкриття пунктів публічного доступу до Інтернету та початку надання нових сервісів у бібліотеках Херсонської області, які в лютому були оголошені переможцями другого раунду конкурсу з організації нових бібліотечних послуг з використанням доступу до всесвітньої мережі програми «Бібліоміст» під час прес-конференції у Національному інформаційному агентстві «Укрінформ». В урочистих заходах у бібліотеках, які нещодавно отримали комплекти комп’ютерного обладнання і підключилися до всесвітньої мережі, участь візьмуть представники органів місцевої влади, Програми «Бібліоміст» та засобів масової інформації.

Початок церемонії відкриття у Скадовській центральній бібліотеці для дорослих  (адреса: м. Скадовськ, вул. Комунарів, 66) та Скадовській центральній дитячій бібліотеці (адреса: м. Скадовськ, вул. Володарського, 23) – о 13:00. Крім того, відкриття відбудеться о 12:00 у Новомиколаївській сільській бібліотеці-філії за адресою: c. Новомиколаївка, Скадовський р-н, вул. Кірова 24.

Під час церемоній відкриття бібліотеки на практиці продемонструють нові бібліотечні послуги, які відтепер безкоштовно доступні громаді.

Проект «Бібліоміст» покликаний перетворити публічні бібліотеки на сучасні громадські центри та підвищити роль бібліотек в українському суспільстві. Це чотирирічна програма, серед основних завдань якої – покращення доступу населення до інформації шляхом обладнання публічних бібліотек технікою; навчання бібліотекарів з метою підвищити якість послуг для відвідувачів; розвиток спроможності бібліотек представляти свої інтереси та отримувати необхідні громаді ресурси, а також формування у суспільстві розуміння ключової ролі бібліотек і необхідності їх підтримувати. Протягом 2010 року програма успішно модернізувала більше 200 публічних бібліотек, а у поточному році обладнання отримають ще 730 бібліотечних закладів. До 2013 р. у рамках програми «Бібліоміст» до 1600 публічних бібліотек України будуть обладнані комп’ютерами з доступом до Інтернету. До комплектів техніки також входять сканери, принтери, веб-камери та навушники.

#####

«Бібліоміст» – це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства культури України та Української бібліотечної асоціації, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США. Для сприяння досягненню цілей програми, корпорація Microsoft безкоштовно передасть публічним бібліотекам України програмне забезпечення на суму близько 9 мільйонів доларів США.

КОНТАКТНА ОСОБА: Євгенія Амеліна, медіа-менеджер Програми «Бібліоміст» e-mail: yamelina@irex.ua,   тел.: +38 (044) 586 27 80 (81, 82), факс: +38 (044) 586 27 82,    моб. телефон: 067 449 31 74

A propos Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.