Безробітний “покращив” своє життя за допомогою жезла

Увагу оперативних співробітників міліції м. Миколаєва привернув чоловік, який на одній з вулиць міста, знаходячись у форменому одязі працівника ДАІ, намагався зупиняти транспорт. Перше, що викликало сумнів у працівників міліції – це відсутність у нього жетона працівника ДАІ та зимової форменої куртки.

Сумніви у тому, що перед ними стоїть псевдоміліціонер розвіялись відразу ж після того, як правоохоронці потребували у «ДАІшника» службове посвідчення. На вимогу міліціонерів чоловік не зміг його пред‘явити та й взагалі не міг будь що пояснити. Пояснювати свою появу на дорозі у формі працівника Державтоінспекції затриманому довелося вже у Центральному райвідділі міліції.

Миколаївський псевдогаїшник

Як виявилось, 28-річний безробітній мешканець Миколаївської області вирішив заробляти собі на життя шахрайським шляхом. Через мережу Інтернет спритник придбав собі формений одяг працівника ДАІ, за допомогою якого вимагав грошові кошти у необачних автовласників, яких зупиняв на вулицях м. Миколаєва.

Для більшої впевненості, з сувенірного бланку, які вільно продаються на ринку, він «змайстрував» собі посвідчення працівника міліції, яке навіть візуально не мало нічого спільного з оригіналом. Крім того на поясі у зловмисника знаходилась кобура, в якій теж для впевненості, знаходилась запальничка у вигляді пістолету.

Про те, що форма міліціонера приносила шахраю доходи підтвердило і те, що у мобільному телефоні затриманого знаходилось фото з оригіналу службового посвідчення міліціонера, яке «змайструвати» зловмисник просто не встиг. За поясненнями затриманого, формений одяг «ДАІвця» йому потрібен був для того, щоб справити враження на дівчину, з якою він нібито зустрічався, але така «легенда» не справила враження на досвідчених оперативників.

За даним фактом слідчим відділенням Центрального РВ ММУ УМВС порушена кримінальна справа за ознаками ч. 2, ст.353 Кримінального кодексу України («Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи»), карається обмеженням волі на строк до чотирьох років або позбавленням волі на строк до трьох років. Також правоохоронцями встановлено, що особа підозрюваного детально підлягає під опис грабіжника, який неодноразово чинив пограбування на території міста. На даний час стосовно затриманого проводяться слідчі дії, встановлюються інші епізоди його злочинної діяльності.

Правоохоронці звертаються до громадян, якщо Ви або Ваші близькі стали жертвами цього чоловіка, прохання звертатися до Центрального райвідділу міліції за адресою: м. Миколаїв, вул. Декабристів, 8; тел.: 49-87-00, 49-87-01 або за телефоном «102».

 

СЗГ УМВС України в Миколаївській області