ДТП за участю автомобіля МВС. Знов відповідатиме невинний?

14 листопада близько дев’ятої години вечора в Києві на перехресті вулиць Байкової та Грінченка міліцейський VW Passat зіштовхнувся з Opel Ascona. За словами друзів потерпілого, незважаючи на очевидну провину водія Фольквагена, виним намагаються зробити водія Опеля.

У листі, що надійшов на адресу Майдану, товариш потерпілого розповідає, що водій Опеля повертав ліворуч на перехресті Байкової та Грінченка на зелений сигнал світлофора. Зустрічна полоса була вільною, що підтверджують всі пасажири Опеля. Міліцейський Фольксваген летів вулицею Байковою з боку кладовища на червоне світло, що підтверджує водій таксі, який і викликав міліцію на місце пригоди.
  
Підозри, що ДТП намагатимуться представити у неправдивому світлі, з’явилися одразу, як друзі потерпілого прибули на місце: на Пассаті вже не було номерів, навколо було багато машин з синіми «міліцейськими» номерами, три машини ДАЇ та багато машин з «блатними» номерами. Тільки коли під час евакуації знайшовся номер Пассата (синій номер 0078), який до того шукали працівники ДАІ стало зрозумілим, чому ця пригода привернула таку увагу міліції.

Товариш потерпілого пише, що трошки пізніше на місце ДТП прибули «свідки», які сказали, що Фольксваген рухався з боку Деміївського ринку, і водій Опеля його не пропустив. Розташування машин після ДТП та характер пошкоджень не підтверджують цю версію, йдеться у листі. Також, ці свідки чомусь покинули місце пригоди, не викликаючи міліцію, а потім повернулися.

Поведінка правоохоронців була невиправдано грубою. Слідчий Батрощенко Олег Миколайович у відповідь на прохання назвати його звання відповів «Дивись на погони!» На пропозицію зробити дослідження на вміст алкоголю в крові водія Пассата було дано відповідь: «Хіба ви і так не бачите, він тверезий!» Поспілкуватися з водієм Фольксвагена не вдалося, адже його одразу помістили до машини «швидкої».

«Окремим пунктом хотілося б описати понятих, які були у стані алкогольного сп’яніння та «професійним» оком оцінювали, хто правий, а хто – винний,» – йдеться у листі.

«Якщо хто знає, як допомогти – пишіть будемо раді будь-якій допомозі,» звертається до читачів автор листа.