Колектив нацпарку “Тузловські лимани” підтримує проведення джипінгу

Колектив національного природного парку “Тузловські лимани” опублікував відкритий лист про те, що вони підтримують проведення заходів, які, на їхню думку, сприятимуть розвитку туризму. До таких заходів вони відносять і раллі-рейд «Бесарабія» маршрут якого пройде територіями двох об’єктів природно-заповідного фонду України. Лист про підтримку з боку колективу нацпарку з’явився у місцевій газеті «Райцентр» 28 жовтня 2011 року.

“Так, ми – колектив національного парку, підтримуємо усі хороші ініціативи будь-яких організаторів, у тому числі, й раллі “Бесарабія”, які хочуть прокласти маршрути зеленого туризму в нашому регіоні, залучити інвестиції у наш край, звернути увагу до озера Сасик”, – йдеться у статті “Раллі-рейд “Бесарабія” та вся правда про нього” за підписом “Колектив нацпарку “Тузловські лимани”.

Подібні заяви з боку працівників об’єктів природно-заповідного фонду є прямим порушенням вказівок Міністерства природи.

“Існує доручення Мінприроди, продубльоване Держуправлінням екології в Одеській області, у якому нацпаркам та заповідникам заборонено погоджувати проведення ралі та інших масових заходів на їхніх територіях. У випадку “Тузловських лиманів” бачимо неприкрите порушення законодавства та неповагу працівників до своєї роботи”, – каже Ірина Вихристюк, голова Татарбунарської районної громадської екологічної організації “Відродження”.

Нагадаємо, на початку вересня 2011 року екологічним активістам стало відомо, що майбутнє змагання з джипінгу “Бесарабія” буде проводитися в самому центрі заповідної зони національного природного парку “Тузловські лимани”. Про свою прихильність до проведення раллі оголосив і директор нацпарку “Тузловські лимани” Ігор Вторенко. З цього приводу в Одесі відбулася прес-конференція за участі науковців та громадських діячів (http://necu.org.ua/dyrektor-natsparku-tuzlivski-lymany-pidtrymuye-proyizd-dzhypiv-po-zapovidniy-terytoriyi/).

Раніше, у вересні джипи їздили по Тарханкуту (http://necu.org.ua/dzhypy-znovu-yidut-na-tarhankut/), а у липні — Поліським національним парком (http://necu.org.ua/200-djyperiv-p-zapovidnykah/).

За додатковою інформацією звертайтеся, будь-ласка, до:
Ірина Вихристюк,
керівник Татарбунарської районної громадської екологічної організації “Відродження”,
067 956 42 26

Марія Фатікова,
голова Молодіжного відділення Національного екологічного центру України,
095 602 86 05