Молодіжний націоналістичний конгрес заявляє, що канали не вшанували жертв Голодомору

ВМГО «Молодіжний націоналістичний конгрес» (МНК) планує звернутись до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з «вимогою притягти до відповідальності керівництво телевізійних каналів за невиконання указу президента та розпоряджень Нацради щодо вшанування жертв голодоморів». Про це повідомляє прес-служба об’єднання.

На думку членів МНК, 26-го листопада, у День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій, українські телеканали залишили в сітці мовлення розважальні програми і «не виставили на екран заставку із запаленою свічею, як це було в минулі роки».

«Найбільш в цьому плані відзначилися Новий канал, в ефірі якого демонструвався “Гаррі Поттер“, та СТБ, що крутив розважальне шоу “Х-Фактор. Революція“. Ці канали належать мільярдеру Віктору Пінчуку. По каналу Ріната Ахметова ТРК “Україна” показували шоу “Кто хочет замуж за моего сына?», – йдеться в повідомленні МНК.

 Також, за інформацією об’єднання, проігнорували звернення громадськості й регіональні канали, зокрема в Запоріжжі, Одесі, Луганську.

 «Представника Молодіжного націоналістичного конгресу у місті Луганськ Дмитра Шведа, що передавав вимоги громадськості про недопущення під час жалобного дня до ефіру розважальних програм, представники місцевого телеканалу ІРТА, контрольованого депутатом Володимиром Ландіком, виставили на вулицю та некоректно відмовили у проханні», – повідомляє МНК.

 Нагадаємо, ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес» ініціював звернення громадськості до вітчизняних телеканалів з вимогою не пускати до ефіру розважальні програми в День пам’яті жертв голодоморів. Як уже повідомляла «Телекритика», українські телеканали внесли зміни у сітку в День пам’яті жертв голодоморів.

«Телекритика»