Будівництво метрополітену може призвести до загибелі дельфінів

Повз дельфінарій НЕМО в Києві ведеться будівництво гілки метрополітену (між станціями «Виставковий центр» та «Іподром»). Роботи ведуться безпосередньо біля споруди дельфінарія. Екологи переконані – це може стати причиною загибелі дельфінів.

Адже при прокладанні метро буде застосовуватися потужна важка техніка, рівень шуму та вібрацій якої значно перевищуватиме допустимий для надчуттєвих органів слуху дельфінів.

Згідно з європейськими правилами утримання дельфінів в неволі рівеньповітряного шуму в місцях утримання тварин не повинен перевищувати 60 Дб у діапазоні частот 0-60 кГц, рівень шуму у воді – 80 дб у діапазоні 2-8 кГц. Прокладання метро перевищить допустимий рівень вдвічі.
Шумове забруднення приводить до контузії і навіть смерті китоподібних. Саме цей фактор вважається причиною масових викидів морських ссавців під час військових навчань у всьому світі.

ДОВІДКА:
ПРАВИЛА І НОРМИ УТРИМАННЯ ДЕЛЬФІНІВ В УМОВАХ НЕВОЛІ

(Цей документ регламентує умови утримання дельфінів – афалін (Tursiops truncatus) у дельфінаріях і океанаріумах України. вилучено: і подібних з ними видів).
(…)
3.4. Рівень повітряного шуму в місцях утримання тварин не повинен перевищувати 60 дб у діапазоні частот 0 – 60 кГц; під час проведення вистав припустиме короткочасне підвищення гучності.
Рівень шуму у воді басейнів (фоновий шум насосів і т.п.) не повинен перевищувати 80 дб у частотному діапазоні 2 – 8 кГц, вимірюваному в центрі басейну…