ГРАД закликає покарати тих, хто допустив бійку біля суду

Громадська організація «ГРАД» звернулася до начальника ГУ МВС України в Запорізькій області Володимира Серби через інцидент, що стався після оголошення вироку «тризубівцям» 12 грудня.

Координатор ГРАДу Василь Сухов, котрий був свідком подій, вважає, що під час провокацій міліція упереджено діяла на користь прихильників компартії. Василь Сухов наголошує, що судом були заборонені акції біля Жовтневого суду в Запоріжжі задля попередження конфліктів, але правоохоронці громадський порядок не забезпечили.

«Своїми непрофесійними діями, службовою недбалістю правоохоронці надали можливість мітингуючим від КПУ грубо порушити громадський порядок та організувати заворушення. Загрозі були піддані здоров’я і безпека громадян. А замість захистити постраждалого Едуарда Андрющенка, на нього склали адмінпротокол», – підкреслив координатор ГРАДу. За висновком бюро судмедекспертизи хлопець під час сутички отримав легкі тілесні ушкодження.

Василь Сухов просить керівника обласної міліції провести службове розслідування щодо недбалості та непрофесійного виконання обов’язків правоохоронцями, а також щодо застосування примусу та притягнення до відповідальності Едуарда Андрющенка.

Як відомо, 12 грудня після оголошення вироку невідомий напав на щойно засудженого Едуарда Андрющенка прямо перед об’єктивом телекамери. Почалася бійка, внаслідок чого були затримані четверо осіб – в тому числі й Андрющенко.